Karlo Caput prošao vagu, sutra u ispitu karijere napada pojas južnoafričke promocije EFC

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.05.2019 15:09h Autor:

Photo: EFC

Neporaženi dubrovački borac Karlo Caput će sutra, u subotu 4. svibnja, pokušati osvojiti pojas snažne afričke MMA promocije Extreme Fighting Championship (EFC).

Danas je odrađena službena vaga uoči 79. EFC priredbe, a niti Caput, niti njegov protivnik šampoion Igeu Kabesa, nisu imali nikakvih problema. Obojica su prošli vagu i zadovoljili gornju granicu perolake kategorije koja iznosi 66 kilograma. “Hrvatski kauboj”, kako nazivaju Caputa, u profesionalnoj karijeri ima 8 pobjeda, a ovo mu je debi u južnoafričkoj promociji.

Kabesa (11-1) je veteran EFC-a i jedno od najprepoznatljivijih imena te organizacije. Ususret obrani pojasa protiv dubrovačkog nokautera, Kabesa tvrdi da mu Caput ne predstavlja apsolutno nikakvu opasnost u meču koji će se održati u Johannesburgu.

“Ne vidim nikakav izazov za sebe u Caputu. Ovaj meč nije, ako pobijedim – jer ću pobijediti! Zadržat ću pojas i nakon dvoboja”, izjavio je Kabesa.

Caput se očekivano ne slaže s takvom procjenom, no svjestan je da ga čeka vrlo težak zadatak.

“On je kvalitetan borac koliko sam mogao vidjeti na videima koje sam gledao. Dat ću sve od sebe sutra, ja sam uvijek spreman!”, odgovorio je Caput.

Kabesa i Caput su glavna borba priredbe koja će ukupno sadržavati 11 dvoboja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI