Karatisti optimisti uoči Europskog prvenstva

Vijesti iz regije 29.04.2016 10:37h Autor:

Maša Martinović

Francuski Montpellier će od 5. do 8. svibnja biti domaćin 51. Europskog prvenstva u karateu na kojem će nastupiti ukupno 24 hrvatskih natjecatelja.

Prošle godine Hrvatska je u Istanbulu ukupno osvojila čak pet odličja, a među njima je ekipno zlato pa će ženska reprezentacija braniti naslov.

“Nastupit ćemo u istom sastavu. Za ovo prvenstvo posebno smo se pripremali, jer se održava u Francuskoj, odakle su jedne od naših najvećih konkurentica. Idemo raditi najbolje što znamo. Braniti je uvijek teže nego osvojiti, ali dat ćemo još jednom sve od sebe uz veliku želju za dobrim rezultatom”, istaknula je kapetanica ekipe Ana Marija Bujas Čelan.

Maša Martinović branit će zlato u kategoriji iznad 68 kg.

“Prošle godine bila sam debitantica na EP-u, nakon tog zlata uslijedio je još niz vrlo dobrih rezultata. Preda mnom je teška zadaća da ponovim prošlogodišnji uspjeh, ali nakon vrlo dobrih priprema u kojima sam postupno dizala formu nadam se da će se moje želje za prvenstvo u Francuskoj ostvariti”, naglasila je europska prvakinja u teškoj kategoriji.

Ana Lenard ima ekipno zlato, ali je i aktualna europska vice-prvakinja u kategoriji do 61 kg.

“Znam da nas čeka izuzetno težak posao. Pripreme su bile vrlo zahtjevne, a vjerujem da smo u stanju konkurirati za rezultate na razini prošlogodišnjih uspjeha”, naglasila je Lenard.

Reprezentacija u katama osvojila je na prošlom prvenstvu broncu. Uz Ivana Ermenca i Damjana Padovana novi član reprezentativnog trojca je Tomislav Stolar, umjesto Franje Maškarina.

“Natjecanja u katama su obično rano prijepodne i tom segmentu ćemo također posvetiti pozornost na završnom dijelu priprema ovoga vikenda. Nedavno smo na natjecanju Svjetske Premier lige u Austriji izborili finale i na kraju minimalno izgubili od reprezentacije Hong Konga. Vjerujem da je to pravi pokazatelj trenutačne forme”, upozorio je Ivan Ermenc.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI