Kao u najboljim danima: Mirko nokautirao Ishiija spektakularnim high kickom!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 31.12.2014 12:10h Autor:

Screenshot

Mirko Filipović je obranio svoj IGF pojas spektakularnim nokautom protiv Japanca Satoshija Ishiija krajem druge runde dvoboja koji se održao na Staru godinu u Tokiju.

Cro Cop je svojim nastupom, posebno u drugoj rundi, podsjetio na najbolje Pride dane, te je na koncu vrhunsku predstavu okrunio svojim "highlight" udarcem "high kickom" nakon kojeg je samo posao dovršio ručnim tehnikama ostavivši Japanca na podu. Filipović je i fizički i taktički bio sjajno pripremljen, no prva runda se nije sasvim odvijala prema planu koji je smislio njegov tim. Ishii je nakon nesadržajnog dijela na nogama u kojem su oba borca bila prilično oprezna, uspio srušiti Filipovića na parter. No, Cro Cop se i tu dobro snašao pa Japanac nije mogao napraviti ništa više od pukog držanja pozicije. Do kraja se ništa bitnije nije dogodilo pa je bilo i vrlo teško procijeniti kome ide prva runda.

I druga je počela gotovo na isti način, no Cro Cop je bio nešto odlučniji i točniji na nogama. Posebno puno je radio prednjim direktom što je očito posljedica prirema s našim proslavljenim boksačem Stipom Drvišem. Filipović je pogađao uglavnom propuštavši Ishiija da ispali svoje tehnički skromne serije te je brzinom i preciznošću zaista na trenutke podsjetio na svoje najbolje dane. No, i u drugoj rundi Japanac je uspio stići do rušenja pa je Mirkov bodovni kapital iz stojke u sekundi ispario. Ipak, Cro Cop se uspjeva dići na noge te puno odlučnije krenuti naprijed.

I Ishii je u tim trenucima snagom polako kopnio, a Filipović je ubacio u brzinu više. Načeo je svog protivnika vrunskim ručnim serijama, da bi ga zatim "zakačio" svojim zaštitnim znakom – lijevim "high kickom". Ishii je zateturao, a Mirko je posao dovršio s još dva aperkata. Japanac se još dugo vremena nije mogao dići na noge te je u agoniji i krvi ležao dok su mu liječnici pružali pomoć.

Sve u svemu, ovo je bio vjerojatno najbolji Cro Copov MMA nastup u proteklih nekoliko godina. Nemojmo zaboraviti da je Satoshi Ishii zlatni olimpijski judoka i vrlo ozbiljan protivnik kojeg su do srazova s Cro Copom većina MMA novinara svrstavali na samo čelo najboljih teškaša izvan UFC. Filipović je drugim slavljem protiv istog borca i obranom pojasa pokazao da prva pobjeda nije bila slučajna.

Njegov novi/stari pojas u ringu su mu predali legendarni Fedor Emelianenko i Wanderlei Silva što je kod Filipovića izazvalo posebnu radost. Kako sada stvari stoje Cro Cop bi sljedeću obranu naslova IGF prvaka trebao imati protiv jednako legendarnog Japanca Fujite. Kada? To se u ovom trenutku još uvijek ne zna…

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI