Kakav meč: Babić u krvavom ratu pobijedio Filipija (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.04.2017 09:53h Autor:

Screenshot

Hrvatski predstavnici Alen Babić i Josip-Bepo Filipi su u četvrtak u Londonu odradili sjajan međusobni dvoboj u sklopu 5. kola boksačke WSB lige. Nakon pet rundi punih tempa i mnogobrojnih čistih udaraca, suci pored ringa su prednost zasluženo dali boksaču BK Leonardo iz Zagreba. 50:45, 49:46, 49:46 – bila je njihova presuda što je Babiću donijelo prvu pobjedu u ovom natjecanju. To nije pomoglo momčadi France Fighting Roostersa koji su ipak ukupno poraženi od London Lionheartsa sa 3:2 u sinoćnjem meču.

Sam meč je protekao prilično očekivano. Babić je pritiskao gotovo čitav meč pokušavajući stisnuti dužeg i višeg Filipija uz konopce kako bi kombinacijama u tijelo i glavu ugrozio svog sunarodnjaka. Filipi se solidno branio kretajući se unazad, no nije uspijevao potpuno zaustaviti neumornog Babića koji je ispucavao velik broj snažnih udaraca, posebno za tešku kategoriju. Već nakon prve runde Filipi je bio potpuno rasiječen i krvav, što od udaraca, što od sudara glavama. No, sudac u ringu i službeni liječnici su mu dopustili nastavak meča, a to se na kraju pokazalo kao dobra odluka jer je hrvatski boksač unatoč obilnom krvarenju izdržao do kraja.

U 4. rundi se činilo kao da je Babić ostao bez snage što je Filipi iskoristio da bi na poene dobio svoju prvu i jedinu rundu. No, već u petoj rundi Babić ponovno preuzima inicijativu i mirno zaključuje dvoboj. Upravo u posljednjoj rundi je sjeo i najbolji udarac u čitavom meču. Babić je pogodio odličnu kombinaciju direkata “jedan dva” koja je prošla kroz Filipijev blok i vidno ga uzdrmala. Ipak, hrabri i izdržljivi boksač je izdržao do kraja bez većih problema.

Čestitke obojici na odličnom meču i hrabrom predstavljanju hrvatskog boksa u WSB ligi.

Čitav meč Francuza i Engleza te hrvatski dvoboj Babića i Filipija možete pogledati na ovom LINK-u.

https://www.facebook.com/WSB.Boxing/?fref=ts

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI