Jurković odgovorio Duutu: Ti ćeš meč završiti na podu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.01.2014 16:40h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Channel)

Igor Jurković će 8.ožujka drugi put u karijeri nastupiti u zagrebačkoj Areni, baš kao i njegov protivnik na Glory 14 Zagreb borilačkom spektaklu, Nizozemac Michael Duut. Obojica udarača su u posljednjim mečevima teško poraženi pa ovaj dvoboj ima dodatnu težinu, ali se radi i o dodatnom motivu za obojicu. Doduše, "Istarskom ratniku" i ne treba posebna dodatna motivacija jer Jurković u svaki meč ide sa "110 posto".

Duut prijeti Jurkoviću: Past ćeš u Zagrebu!

No, ovaj put mora biti itekako pažljiv jer mladi Michael Duut sigurno nije "mačji kašalj". Radi se o borcu koji je prošle godine gotovo nokautirao Tyronea Sponga što je samo po sebi sjajna referenca. Na kraju je taj meč izgubio, ali sama činjenica da je na pod poslao "Kralja ringa" je veliki uskličnik za Igora i njegov tim.

U velikom intervjuu za Fight Site, Jurković odgovara na Duutove prijetnje da će pasti u Zagrebu.

Kako teku pripreme za meč na Gloryju protiv Michaela Duuta?

"Teku jako dobro i sve ide po planu. Nemam nikakvih ozljeda i dobro se osjećam. To mogu zahvaliti i svojoj ekipi s kojom ovdje treniram u klubu. Tu je Mladen Kujudžić i moj dugogodišnji trener Leo Komšić koji mi pomažu da se spremim."

Kakvo mišljenje imaš o Michaelu Duutu?

"Odličan borac i jako dobar udarač. Uvijek od prve sekunde kreće naprijed i pokušava završiti meč što prije."

U intervjuu je najavio da ćeš završiti na podu?

"To što je izjavio je smatram njegovim pokušajem da se sam ohrabri uoči meča jer je posljednja dva dvoboja izgubio nokautom. Stradao mu je malo ponos pa sada daje pompozne izjave. Ja mislim da će on biti taj koji će meč završiti na podu."

Tko je favorit u ovom meču?

"Ja sam tek krenuo u 95 kategoriji i još nisam niti na Gloryjevoj ljestvici. On je 8. borac divizije, no smatram da mu bez problema mogu parirati. Što će se dogoditi u samom meču, to treba vidjeti."

Upozorava njegov dvoboj protiv Sponga kada ga je bacio u nokdaun?

"Istina je da je rušio Sponga, ali mislim da je bio uvjeren kako je Spong više uzdrman nego što objektivno jest. Na kraju je krenuo preambiciozno i otvoreno i Spong je to iskoristio te ga je nokautirao."

U posljednjem meču si izgubio od Brazilca Diniza prekidom. Što se točno dogodilo gledajući iz tvoje perspektive?

"Nema sumnje da sam bio jako dobro spreman za taj meč, ali sam u New York išao bez trenera. Javljeno je u zadnji čas da neće dobiti vizu i da ne može ići sa mnom u Ameriku. To je u psihološkom smislu bilo dosta otegotno jer nemate nikoga u kutu tko će vam dati savjet i tko će vam donijeti mirnoću. Iako se čini da je ovo individualan sport, zapravo se radi o timskom radu."

Do prvog nokadauna si izgledao puno bolje u tom dvoboju…

"Dogodilo se to da me dobro pogodio. Htio sam se odmah vratiti i iznenaditi ga jer nisam bio pretjerano uzdrman. Vjerovao sam da ne očekuje da ću nakon nokdauna krenuti naprijed i ići se tući. Nažalost, opet sam primio težak udarac. Nema se što reći nego da je bio bolji."

Kako porazi utječu na motivaciju i pripremu za sljedeći meč?

"Ja nemam problema s porazima i ne gledam na to kao na neku tragediju. Ovo je sport i nekada pobjeđuješ, a nekada gubiš. Sve je to dio sporta. Tako da više niti ne razmišljam o tom meču, nego sam se okrenuo prema naprijed."

Nedavno si prešao iz superteške kategorije u kategoriju do 95 kilograma. Koliko je teško skidati sada kile?

"Zapravo mi uopće nije problem jer ja prirodno imam 97 ili 98 kilograma. Teretanom sam nabijao masu na 101. Sada to više ne radim, nego samo prije meča pazim malo na prehranu i odem u saunu. Točan sam na vagi bez problema i bez muke."

Ima li razlike u snazi udaraca protivnika?

"Ima i to velike. Superteškaši jako udaraju, a čak i kada se samo naslone na tebe, već ti je neugodno i teško. Borci do 95 kilograma su brži, ali to nije takva razlika kao što je razlika u jačini udarca."

Jesi li iznenađen što je Glory izabrao Zagreb uz sve te svjetske metropole gdje priređuje svoje priredbe?

"Iznenadio sam se na prvu, ali naravno pozitivno. Treba biti pošten i priznati da tu najveće zasluge ima Orsat Zovko koji je od Zagreba napravio europsku borilačku metropolu. Meni je naravno vrlo drago što ću se boriti u Areni i vjerujem da će interes biti golem za ovu priredbu."

Čitav event je odličan, a Glory najavljuje vrhunski fight card?

"Ponovio bih riječi Mladena Brestovca koji je u intervjuu rekao da nitko neće izaći iz dvorane razočaran neovisno o tome dobili hrvatski borci ili ne. To je bila odlična izjava koju ne treba nadopunjavati. Nitko tko dođe neće biti nezadovoljan. To je sigurno."

U glavnom meču večeri se sastaju Mirko Filipović i Remy Bonjasky. Tko pobjeđuje?

"Obojica su mi jako dragi borci, ali ja navijam za Mirka. Gledao sam njihov meč iz 2002. i Cro Cop ga je tada doslovce deklasirao. Ne znam što će se dogoditi u Areni, ali ja ću navijati za Mirka i nadam se da će on pobijediti."

Mladen Brestovac će iste večeri odmjeriti snage s Jahfarrom Wilnisom. Nizozemac je neugodan protivnik…

"Točno. Gledao sam ga u Zagrebu protiv Hrona i to nije bio pravi Wilnis. Ne znam što mu se dogodilo u tom meču, možda je bio ozlijeđen. Radi se o velikoj Gloryjevoj nadi i odličnom borcu. Prije otprilike dvije godine sam nastupio na istoj priredbi gdje je on nokautirao Ben Saddika. To je dovoljno upozoravajući podatak koji pokazuje koliko je kvalitetan. Mladenu neće biti lako."

Tko ti je najdraži borac među kolegama?

"Mirko Cro Cop. Oduvijek sam mu se divio i od kada znam za sebe sam gledao njegove mečeve. Zvog njega sam i počeo trenirati. Osim toga, radi se o vrlo normalnoj osobi. Imao sam čast natjecati se s njim na istim priredbama pa sam ga i upoznao."

A tko je najbolji od najboljih svih vremena?

"Po načinu na koji je završavao mečeve, to je opet Mirko. Ali objektivno ako gledamo broj titula i pobjeđenih mečeva tu su Peter Aerts i Ernesto Hoost. Oni su sigurno na samom vrhu."

S kim bi volio stati u ring i odmjeriti snage?

"S obzirom na to da sam sada 95 kategorija, s Tyroneom Spongom. Volio bih s njim jednog dana raditi meč."

Koja je najbolja pozivnica za Glory 14 Zagreb?

"Svi koji vole sport, pogotovo borilački, trebaju doći u Arenu 8.3. Ne samo da će vidjeti dobre mečeve, nego će vidjeti vrhunsku borilačku priredbu na djelu."

Marko Petrak

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI