Jurković komentira ždrijeb protiv Andersona Silve: Bit će "šora do jaja"!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.11.2012 14:46h Autor:

Igor Jurković

Ždrijeb Glory WS Grand Slama, koji je pomaknut na 30. prosinca, našem Igoru Jurkoviću je donio Brazilca Andersona "Braddocka" Silvu. Rekli bi mnogi da je Porečanin mogao proći i gore, odnosno da je Brazilac solidan protivnik za start izuzetno iscrpljivog turnira u kojem će finalisti odraditi čak četiri dvoboj u jednoj večeri.

Objavljeni svi parovi Glory spektakla: Jurković protiv Andersona Silve!

Jurković se u kratkom razgovoru za Fight Site nakon ždrijeba složio s ovom procjenom.

"Teško mi je procijeniti kako sam prošao, možda je najbolje reći osrednje. Silva nije jedan od top nositelja, no s druge strane, budite sigurni da bi namučio svakoga s druge strane ringa i da bi s vi s njim imali mnogo posla. Vidjeli ste njegove posljednje mečeve protiv Harija i Bonjaskog. Ono što sam siguran jest da će to biti jedna vrhunska šora", objašnjava Jurković.

S obzirom da gabarite ostalih "Braddock je i u tom segmentu tu negdje…

"On ima oko 105 kila, što je nekoliko kilograma više od mene. Također je i viši borac, no na to sam naviknut. Sa svojih 188 cm sam malen među teškašima."

Iako ima tri poraza u nizu, Brazilac je dobrano namučio Badr Harija i Remyja Bonjaskog. Hari je pobijedio sumnjivom odlukom, a Nizozemcu je trebala četvrta ekstra runda za slavlje.

"Mogu sa sigurnošću reći da se radi o kompletnom borcu koji ima svu potrebnu tehniku i fizičku kondiciju da bi bio u samom svjetskom vrhu. On zna udarati i nogama i rukama, opasan je u svakom segmentu. Koliko je kvalitetan vidjelo se i po mečevima protiv Bonjaskog i Harija. Svakako ga poštujem kao protivnika", objašnjava Hrvat.

Tko je favorit?

"Ne znam. Teško mi je reći i suditi o ovakvim stvarima. Kada sam ja s druge strane, onda ne priznajem nikoga drugoga kao favorita inače se ne bih niti bavio ovim poslom. Ne mogu vam ništa garantirati osim da će biti šora "do jaja"."

Hoće li ova informacija utjecati na ostatak priprema?

"Sigurno je da ćemo pogledati dobro i proučiti njegove mečeve kako bi analizirali njegove jake i slabe strane i možda pronašli neke rupe koje se daju iskoristiti. Ja ću biti savršeno spreman i dat ću sve od sebe u ringu", kaže Jurković i zaključuje:

"Upravo sam završio s treningom koji je bio toliko naporan da sada jedva stojim na nogama. Odradio sam trkačku dionicu i ako ovako nastavim, vjerujem da se uskoro mogu mjeriti s Usainom Boltom", zaključio je šaljivo hrvatski teškaš.

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI