Judo postaje izvannastavni predmet u hrvatskim školama

Vijesti iz regije 18.09.2013 14:11h Autor:

Judo u školama (foto: judo.hr)

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u srijedu je u riječkoj Osnovnoj školi Dolac predstavio projekt "Judo u školama", kojim se od ove jeseni taj sport uvodi kao izvannastavna aktivnost.

Jovanović je rekao kako je u Primorsko-goranskoj županiji u projekt uključeno 14 škola, a u cijeloj Hrvatskoj oko 100 škola.

Judo je vrijedan jer pomaže djeci da više cijene sebe, svoje prijatelje, učitelje i svoje roditelje, poručio je ministar. Dodao je kako se djeca kroz judo uče kako pobjeđivati, ali i gubiti, te pomaže da postanu uspješni i bolji ljudi što će koristiti cijeloj zajednici.

Projekt se razvija u suradnji sa Svjetskom judo federacijom.

U riječkoj školi Dolac judo će se ponuditi učenicima kao izvannastavna aktivnost u sklopu produljenog boravka. Kako je istaknuto, već sad postoji veliko zanimanje u toj školi.

U sklopu predstavljanja projekta članovi Judo kluba Rijeka demonstrirali su učenicima neke od zahvata, načina padanja i vježbi pa su se i učenici okušali u judu, izvijestio je Hrvatski judo savez na svojoj Internet stranici www.judo.hr.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI