Josip Bepo Filipi iznenada prekinuo boksačku karijeru!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.09.2017 12:07h Autor:

Josip Bepo Filipi (Facebook)

Teškaški prvak Hrvatske, Josip Bepo Filipi, odlučio je prekinuti boksačku karijeru. Radi li se o konačnoj ili samo privremenoj odluci, pokazat će vrijeme koje slijedi. 

“Uzimam predah od boksa, treba mi to. Jednostavno, ništa u nas ne funkcionira kako treba. Uvijek se gledaju nečiji sitni interesi, a to mene ne zanima, dapače, jako me frustrira. Želim samo trenirati, nastupati, cijelog sebe sam uložio u to, ali očigledno to nije dovoljno. Nisam ničiji igrač, niti ću biti. Ako moji rezultati do sada nisu bili jamac da nešto vrijedim, onda u redu”, otkrio Filipi svoju odluku u intervjuu za Radio Zadar.

Na odluku zadarskog boksača utjecalo je i izostavljanje s poziva na Europsko prvenstvo koje se od 16. do 24. lipnja održavalo u ukrajinskom Harkivu. Tada se, podsjetimo, hrvatski izbornik Leonard Pijetraj odlučio za Alena Babića, a svoj je odabir i kriterije objasnio u obraćanju javnosti koje ste mogli pročitati na sljedećem LINKU.

“Kako ono kažu, vrijeme liječi sve rane. Gorak okus je još uvijek prisutan jer ja sam trebao ići. To sam zaslužio, ali tako nije mislio onaj koji odlučuje. Nema svrhe više se vraćati na to. Bio sam spreman kao nikad, znam da bi na toj smotri ostvario izvrstan rezultat, ali igricama koje nemaju veze s boksom psihički su me dosta istrošili. Njima na dušu.”

Osim naslova prvaka Hrvatske, Filipi se može pohvaliti i karijerom tijekom koje je uzeo srebro na Mediteranskim igrama iz 2013. godine, broncu na Europskim igarama u Bakuu, ali i nastupima u WSB ligi u kojoj je proveo tri sezone.

Na upit radi li se o definitivnom odlasku iz boksa ili samo privremenom pozdravu, Bepo je nadodao:

“Tko to zna, izvjesno vrijeme me sigurno neće biti, želja je okušati se u profi vodama, ali za to se treba puno toga poklopiti. Vidjet ćemo, nadam se da je ovo ipak samo doviđenja boksu”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI