Jivko Stoimenov: Vaso se u posljednje vrijeme bori s početnicima, namjeravam ga umiroviti!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.04.2018 17:56h Autor:

Jivko Stoimenov

Sunaslovna borba večerašnjeg Megdan 3 eventa ona je između Vase Bakočevića i Jivka Stoimenova iz Bugarske, koja će napokon zaključiti njihov rivalitet, odnosno možda samo njegovo prvo poglavlje. Mladi Bugar svakako je prepun samopouzdanja da će on biti taj koji će slaviti večeras u Spensu.

Stoimenov je dao interview za youtube kanal “U klinču”, gdje je odmah u prvoj rečenici rekao s kakvom je ambicijom došao u Novi Sad.

“Ukoliko pobijedim Vasu, mislim kako će se on odlučiti za mirovinu”, rekao je simpatični Jivko, koji je do sada u karijeri ostvario sedam pobjeda i jedan poraz (od Pleurata Smajlija). Sve pobjede ostvario je prekidom, a nešto slično namjerava napraviti i u svojoj najvećoj borbi do sada. Posebno ako gledamo na to tko mu je protivnik i koliko je medijske pažnje sama borba dobila.

Onda je rekao nešto o samim pripremama za ovu borbu.

“Nije mi bilo lako skidati kilograme, skidao sam s 86 kilograma na 77 i bilo je kao da odlazim u pakao. No, uspio sam i sada sam dobro, osjećam se zdravo. Potpuno sam opušten, težina mi je dobra i spreman sam. Rekao sam to već jučer svom treneru, kako god bilo, kada uđeš u ring ili kavez, više ništa ne postoji osim borbe, na koju sam potpuno fokusiran.”

Protivnik mu je popularni Vaso Bakočević (32-17), koji je trenutno unutar niza od šest pobjeda. Ipak, tek je Tonči Peruško (5-7) među njima kao borac koji je do sada pobjeđivao u MMA borbi. Skorovi ostalih su, redom, 0-1, 0-10, 0-5, 0-9, 0-20. Stoimenov je na to obratio pažnju.

“Vaso je iskusan borac, no znamo s kakvim je borcima odradio svoje posljednje borbe. Neke među tim posljednjim borbama su bile protiv debitanata u MMA-u. A kada se boriš protiv takvih boraca, to ne pokazuje apsolutno ništa niti može dovesti do ikakvog napretka. To ne znači da ja nemam respekta prema njemu, poštujem ga i ozbiljno sam se pripremio, no činjenica je da se u posljednje vrijeme ne bori s ozbiljnim protivnicima.”

Prije nego što će borci napokon ući u kavez, jako puno toga je rečeno na press konferencijama i putem društvenih mreža, kao i kroz interviewe koje su borci davali pred sami event. Stvorio se dojam kako je u pitanju jedan od većih rivaliteta na regionalnoj sceni, koji čak prelazi u mržnju. Ali, Jivko se ne slaže s tim.

“Većina smatra kako se mi mrzimo, no mi nakon borbe možemo biti prijatelji. Kako mrziti nekoga tko ima iste snove kao ti? Mi jesmo protivnici i večeras ćemo jedan drugome priuštiti pakao. Želio sam se boriti protiv njega jer je moj trener rekao kako bi me pobjeda u borbi protiv njega mogla odvesti u nebo. Ja sam uvjeren u svoju pobjedu i njegova me priča nije obeshrabrila. Imati će podršku cijele dvorane, ali ja sam spreman.”

Veliko iznenađenje viđeno je na jučerašnjem vaganju, gdje se očekivala napetost između boraca i zaštitari su već bili spremni za razdvajanje. Umjesto toga, borci su odradili sučeljavanje i srdačno se pozdravili uz osmijeh.

“Ljudi su očekivali kako će doći do nekog okršaja na vaganju, ali zašto da to radimo. Okršaj će biti večeras u ringu i biti će to pravi brawl. Jučer je bio cilj izvagati se i otići nešto pojesti. Danas smo u sunaslovnoj borbi i priuštiti ćemo show.”

Ova borca svakako je među najzanimljivijima na eventu koji će se večeras održati u rasprodanoj dvorani Spens u Novom Sadu. I tko god pobijedio, biti će zanimljivo vidjeti što tog borca čeka dalje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI