Javio se i Stefan Sekulić: Ništa ovdje nije moja greška, ali prihvatio sam kaznu i vratiti ću se bolji

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.12.2018 20:27h Autor:

Stefan Sekulić

Stefan Sekulić obratio se Facebook prijateljima i fanovima putem statusa u kojem je otkrio svoju stranu priče s padom na doping testu. Rekao je kako su do toga dovele terapije koje je primao tijekom oporavka od ozljede. Dodao je kako su ga iz UFC-a podržali, no da su pravila USADA-e takva da ih je on morao prihvatiti.

Nakon što je obraćanje javnosti odradio njegov tim, sada je to odradio i Stefan Sekulić, koji je jučer suspendiran na dvije godine od strane USADA-e. Objasnio je što smatra razlogom pada na dvije vrste steroida te kako nikako nije mogao utjecati na to, ali niti znati da u svom tijelu ima nešto nedozvoljeno.

U nastavku prenosimo njegov status s Facebooka.

“Kao što već svi znaju, oporavak nakon tri ozljede i operacije, kojeg sam imao tijekom prošle i ove godine, iako još uvijek nije završen, do sada je bio uspješan. Uspio sam se vratiti u borilište i odraditi borbu te predstaviti svoj tim i zemlju u najjačoj svjetskoj organizaciji, u UFC-u. Iako moj povratak borbama nije bio u planu do samog kraja ove godine, poziv UFC-a, koji je stigao u rujnu, bio je ostvaranje mog sna i prihvatio sam borbu samo devet dana prije održavanja. 

Ipak, sam oporavak od operacija, kao i sve što je uslijedilo nakon one posljednje, koju sam imao u ožujku ove godine, uključivali su razne terapije uslijed ozbiljnosti ozljeda koje sam imao. Sve to zbog teškog oporavka, koji slijedi nakon takvih operacija (slomljena potkoljenica, nos i vilica). Nažalost, rezultati testova koje je odradila USADA pokazali su da su terapije nakon operacije ostavile traga u mom organizmu. Borba je prihvaćena samo devet dana prije održava, a ljubazni i susretljivi ljudi iz UFC-a, prije svega Donna Marcolini, su svjesni i suglasni kako u ovoj situaciji nije moglo biti nikakve namjere ili namjernog kršenja pravila s moje strane. No, tu smo gdje jesmo. Po pravilniku postoji kazna koja će biti provedena, a ja sam ju prihvatio. Unatoč tome što ništa ovdje nije moja greška.

Vrlo sam zahvalan Donni i svima iz UFC-a na razumijevanju i podrški, a ja ću se vratiti u Octagon nakon isteka suspenzije. Obećavam ljudima koji me podržavaju i vjeruju u mene da ću od sada trenirati još jače i vratiti ću se deset bolja bolji i jači. Hvala”, napisao je Sekulić na Facebooku, u privatnoj objavi dostupnoj samo njegovim prijateljima. To je znak kako on ovo što prije želi ostaviti iza sebe te ne želi da javnost pravi ikakve drame.

Mi Stefanu pružamo svaku podršku i iskreno se nadamo kako će se vratiti upravo onakav kakav je najavio da će biti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI