Izvještaj s Prvenstva Hrvatske u boksu: Cetinić najbolji boksač, Plantić nadboksao Cvetkovića

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.05.2018 10:20h Autor:

Petar Cetinić

U nedjelju su u novom Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu završila finala Prvenstva Hrvatske u boksu. Nakon što su mlađe seniorke i seniori završili svoje nastupe, krenuli su mečevi koji su svi čekali i koji su napunili sve tri motažne tribine novog centra.

U osam mečeva po težinskim kategorijama, od one najniže do 52 kilograma, pa sve do super teškaša, publika je uživala u odličnim predstavama. Posebno valja istaknuti dvoboj u kategoriji do 69 kilograma u kojem je Petar Cetinić iz zagrebačke Lokomotive za dlaku nadjačao Mihaela Jugovića iz Gladijatora (3:2) i okitio se tako zlatnom medaljom. Sjajan nastup u finalu, ali i kroz čitav turnir, mu je donio i titulu najboljeg boksača prvenstva.

U onoj najnižoj kategoriji (52kg) Luka Klarić iz Rijeke je slavio protiv Ivana Marija Eltera jednoglasnom odlukom sudaca nakon uvjerljive predstave te se tako okitio zlatom. U kategoriji do 60 kilograma nismo vidjeli finale jer je završeno bez borbe. Titulom prvaka Hrvatske se okitio Matteo Komadina koji je bez borbe svladao Damjana Herljevića.

U finalu kategorije do 64 kilograma Erik Pijetraj iz zagrebačkog Leonarda je pobijedio Borisa Martinovića uvjerljivom sudačkom odlukom. To je bilo ujedno i prvo od tri zlata za Leonardo. Na najviši tron su se još popeli i Mladen Sobjeslavski koji je u kategoriji do 75 kilograma svladao Vasyla Klyusu jednoglasnom odlukom i Marko Milun koji je u superteškoj kategoriji također bio najbolji. U finalu je svladao našeg istaknutog kick boksača Tomislava Čikotića nakon uvjerljive tri runde i jednoglasne odluke sudaca.

Jedno od najiščekivanijih finala je bilo ono u poluteškoj kategoriji do 81 kilograma gdje su se susreli naši istaknuti reprezentativci Damir Plantić iz Sesveta i Leo Cvetković. Nakon taktičke bitke koju je krasio izniman tehnički boks, Plantić je prilično uvjerljivo slavio na bodove te je uzeo novo Prvenstvo Hrvatske. Cvetković, koji je odradio sjajan turnir do ovog meča, se mora zadovoljiti srebrom. Plantić je proglašen i najboljim tehničarem prvenstva što mu je dodatna satisfakcija.

U finalu teške kategorije do 91 kilograma, koje je publika također s nestrpljenjem čekala, Alena Babića iz Leonarda je svladao Toni Filipi iz Gladijatora. Raspoloženi Filipi je neutralizirao Babićeve napade te je zasluženo pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom u novom međusobnom obračunu ova dva rivala.

Ukupno gledajući, i organizatori i publika mogu biti zadovoljni onime što su od četvrtka do nedjelje mogli vidjeti u novom Zagrebačkom boksačkom centru.

SENIORI
52 IVAN MARIO ELTER ŠAMP LUKA KLARIĆ RIJEKA 0:5
60 DAMJAN HERLJEVIĆ AJK MATTEO KOMADINA DEL 0:2ABD
64 BORIS MARTINOVIĆ SVM ERIK PIJETRAJ LEO 0:5
69 MIHAEL JUGOVIĆ GLA PETAR CETINIĆ LOK 2:3
75 MLADEN SOBJESLAVSKI L VASYL KLYUSA ZADAR 5:0
81 LEO CVETKOVIĆ TEAM P DAMIR PLANTIĆ SESVETE 0:5
91 TONI FILIPI GLAD ALEN BABIĆ LEO 5:0
+91 MARKO MILUN LEO TOMISLAV ČIKOTIĆ MAR 5:0

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI