Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Iz FFC-a tvrde: O tome da Stošić više neće nastupati, saznali smo iz medija! | Fight Site

Iz FFC-a tvrde: O tome da Stošić više neće nastupati, saznali smo iz medija!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.06.2017 12:47h Autor:

Darko Stošić

U Beogradu je u prošlog tjedna održana press konferencija povodom nove borilačke promocije “Collision Fighting League – Serbia” ispred koje su osim organizatora, stali i MMA borci Darko Stošić, Dušan Džakić i Vaso Bakočević.

Stošić: Nisam mogao nastaviti suradnju s FFC-om jer sam htio odraditi meč u BG

Stošić je novinarima među ostalim otkrio i to da se odrekao obrane pojasa FFC-a, promocije u kojoj je uspješno nastupao posljednje dvije godine, kako bi nastupio na CFL priredbi. Kao motive odlaska iz Final Fight Championshipa je naveo one lokal patriotske. On naime tvrdi da je motiv nastupa pred vlastitom publikom u Beogradu prevladao kod njega i da je upravo to bio ključan momenat kod odluke da napusti FFC i okrene se CFL promociji.

“Što se tiče FFC-a nisam mogao potpisati ugovor i nastaviti suradnju jer sam htio odraditi meč ovdje. To mi je od početka bila velika želja. Dugo nisam radio ovdje meč. Ovo mi je bila želja i žrtvovao sam neke stvari da bi se to desilo. Imamo velika nadanja u ovaj meč.”

Upitan o statusu u FFC-u i pojasu koji drži u teškoj kategoriji, Stošić je rekao da mu se Final Fight Championship oko toga nije javio…

“Pa ne znam. To će oni da odluče uskoro. Do sada nisu ništa konkretno rekli. Nemam nikakvu konkretnu informaciju. To je to.”

Petrak: To se tako ne radi

Fight Site je kontaktirao “match makera” Final Fight Championshipa Marka Petraka koji je u kratkom razgovoru prokomentirao Stošićeve izjave i rekao nešto više o statusu očito bivšeg FFC prvaka. Naime, upravo je Petrak odgovoran u FFC organizaciji za akvizicije novih boraca, pregovaranja oko ugovora i spariranje boraca na priredbama, pa je bio pravi sugovornik za ovo pitanje. Petrak je iznenađen podatkom da Stošić više neće nastupati za FFC. Tvrdi da mu je to prvi glas i da od samog Stošića i njegovog tima nisu dobili takve informacije do press konferencije u Beogradu.

“Negativno smo iznenađeni ovakvim razvojem događaja i od Darka Stošića smo puno više očekivali na ljudskom i na sportskom polju. Naime, kada s nekim gradite odnos dvije godine, iznimno ste korektni prema njemu i izlazite mu maksimalno u susret, onda očekujete isti tretman i od druge strane. Ništa više. Ne očekujete da ćete od borca kojeg ste stvorili praktički od nule dobivati poruke preko medija. To se tako ne radi.  Ovo svakako nije način na koji se odlazi iz organizacije gdje si prvak i gdje si nastupao gotovo na svakoj priredbi. Ima ona jedna poslovica ‘ne zatvaraj vrata dupetom’ koja bi se u ovom sučaju mogla jako dobro upotrijebiti na Darkovom primjeru”, rekao je u uvodu Petrak.

Kada je Stošić odbio braniti pojas FFC prvaka? Zašto se niste uspjeli dogovoriti oko nastavka suradnje?

“O tome da Darko Stošić neće nastupati više na FFC-u, odnosno da je odbio braniti pojas i potpisati novi ugovor radi nastupa u Beogradu, kako je izjavio, smo saznali upravo iz tih izjava. To je ispod svakog nivoa. Dok smo surađivali s njegovim starim menadžerom Darkom Popivodom, suradnja je tekla jako glatko, a to se i vidi prema broju nastupa koji je Stošić odradio u FFC-u u relativno kratkom razdoblju. Od kada je Stošić angažirao novog menadžera, komunikacija oko potpisa novog ugovora je bila teža nego do tada.  No, FFC je udovoljio traženim zahtjevima, dogovoreni su novi poboljšani uvjeti, te smo dobili potvrdu da će ugovor biti potpisan. Čekali smo vrlo strpljivo još od posljednjeg nastupa u Ateni, ali potpisani ugovor nije stizao. Bilo bi korektno da se druga strana zahvalila na dosdašnjoj suradnji i obavijestila nas da će dalje nastaviti u drugom pravcu. Tako izjava Stošića kako ‘FFC nije ništa konkretno rekao na njegov odlazak iz organizacije’ nije korektna. FFC niti nije ništa mogao reći jer za to nije niti znao. Bilo bi puno poštenije da je Stošić novinarima rekao da nije niti obavijestio FFC da odlazi.”

Darko Stošić je bio jedan od boraca koji su najčešće nastupali na FFC priredbama. Je li bio zadovoljan s tretmanom u FFC-u?

“Vjerujem da jest, s njim smo imali iznimno korektan odnos do sada. Koliko se FFC brinuo o karijeri Darka Stošića i koliko je svojih resursa i vremena uložio u njegovu karijeru i njegovu promociju je lako vidljivo svakom tko ima imalo znanja o ovom biznisu. Darko je u FFC stigao 2015. nakon poraza prekidom u svom petom profesionalnom meču. Malo je reći da se prije toga nije susreo s ozbiljnijim protivnikom. Od dolaska u FFC, Stošić je nastupio na gotovo svakoj priredbi u protekle dvije godine, uključujući četiri eventa zaredom što nije bio slučaj niti s jednim drugim borcem. U dvije godine je odradio čak 7 mečeva u FFC ringu. Jačina protivnika mu je dozirana kao je i on napredovao iz meča u meč, a jedan je od rijetkih europskih boraca kojeg smo predstavili i u SAD-u. Uvjeti su mu iz nastupa u nastup poboljšavani, a ne trebam više govoriti, ako vam kažem da je prema novom ponuđenom ugovoru trebao zarađivati 1000 posto više nego kada je stigao prije samo dvije godine. Ponavljam, očekivali smo samo malo više korektnosti od druge strane. Bilo bi lijepo da se zahvalio na suradnji i obavijestio nas da nastavlja u drugoj promociji.”

Petrak je na kraju razgovora istaknuo kako ne vjeruje da su Stošićevi motivi oni koji su se prikazali u medijima…

“Moje osobno mišljenje je da Darko nije nastavio suradnju s FFC-om zato što u ovom trenutku kalkulira, a ne ne radi svog lokal patriotizma kako je to rekao medijima. Mislim da nije ostao u FFC-u jer je svjestan da će kvaliteta protivnika s kojom će se susresti u novoj organizciji biti kudikamo manja od onoga što bi mu slijedilo u našem ringu. Naime, Final Fight Championship konstantno radi na poboljšavanju kvalitete rostera boraca pa bi i izazovi koji bi slijedili Stošiću bili teži nego prijašnji. Uostalom tako je bilo i do sada. Vjerujem da je Darko izabrao lakši put i da će pred beogradskom publikom nastupiti protiv protivnika koji neće biti na njegovom nivou. To je trenutačno samo moja procjena, a znat ćemo jesam li u pravu ili ne, čim se objavi ime protivnika s kojim će se boriti u Beogradu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI