Živković: Postojala je mentalna blokada, sam sebe sam pobijedio

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.12.2014 18:43h Autor:

Stevan Živković

Stevan Živković doživio je poraz u svom prvom meču nakon oporavka od teške ozljede koju je doživio proljetos u Osijeku. Od samog početka meča se vidjeti da to nije onaj Stevan na kakvog se naviklo, a to je i on sam priznao. Kaže da je postojala mentalna blokada i da je zapravo sam sebe savladao.

Grigor Ashughbabyan uspio je savladati Stevana Živkovića na FFC eventu u Beču, iako je ovo bila prilika za pravi povratak borca iz Niša. No, on nije djelovao dobro i dozvolio je jedan težak udarac u trećoj rundi, koji je rezultirao, na kraju presudnim, brojanjem.

"Postojala je ta mentalna blokada. Ovo mi je prvi meč nakon ozljede i operacije i nisam mogao prestati razmišljati o tome. Da nije bio prvi, siguran sam da bih puno bolje radio. Mislim da sam pobijedio sam sebe, jer koliko god da je Grigor snažan i kvalitetan borac, u K-1 ringu mi nije mogao ništa", rekao je Stevan.

To je djelomično istina jer, iako nije bilo nekih izraženijih udaraca, Stevan je jako dobro kontrolirao meč i sakupljao bodove, sve dok Armenac nije pogodio kružni udarac nogom, koji je doveo do brojanja. Živković je uvjeren kako bi pobijedio, da do toga nije došlo: "Kontrolirao sam cijeli meč i vodio sam borbu u smjeru u kojem sam htio. Da nije bilo brojanja sigurno bih pobijedio, a zapravo sam tek nakon toga uspio postaviti tempo i opustiti se u ringu."

Još je kratko dodao što sad slijedi. "Idući meč je za WAKO europskog prvaka i to će se dogoditi u mom gradu Nišu. Nakon toga ću se u potpunosti posvetiti profesionalnoj karijeri te prije svega meču s mojim najdražim protivnikom, Miranom Fabjanom."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI