Živković: Bolji sam od Fabjana, a ni poziv FFC-a se nije mogao odbiti!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.10.2013 08:59h Autor:

Stevan Živković

Mladi srpski borac Stevan Živković odlučio je prihvatiti poziv FFC-a i nastupiti u zagrebačkoj Areni protiv Mirana Fabjana nakon što je Emil Zoraj otkazao svoj nastup.

Nema sumnje kako će to bez obzira na promjenu protivnika biti izuzetno atraktivan meč i dalje, a čini se da Živković ima ozbiljne namjere u toj borbi te se planira zadržati nešto malo dulje u hrvatskoj organizaciji.

Zbog čega si se odlučio prihvatiti meč protiv Fabjana manje od deset dana prije održavanja?

"FFC je trenutno najbolja organizacija na našim prostorima i šansu za nastup ne bih smio propustiti. Plus FFC pokušava dovesti i prikazati najbolje borce s domaće scene, a ja za sebe mislim da spadam među najbolje što i moji rezultati pokazuju. Nikada nisam "birao" borce, a u zadnjih pet godina nisam izgubio od nijednog borca s Balkana i namjeravam da tako ostane i nakon mog sljedećeg meča."

Nedavno si osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali možeš li nam istaknuti neke od svojih većih uspjeha iz profesionalne karijere?

"Iz profesionalne karijere bih izdvoji osvajanje WAKO Grand Prixa s reprezentacijom Srbije u kojoj sam ja bio jedan od pet boraca zaslužnih za takav uspjeh."

Koliko ćeš biti spreman s obzirom na kratko razdoblje do meča?

"Istina da su me kasno pozvali za meč i da nisam imao puno vremena, ali bit ću spreman za tu borbu. U svakom slučaju udarat ću do zadnjeg atoma snage."

Pretpostavljam da si već ranije gledao Fabjana… Gdje vidiš svoju priliku za pobjedu, koje su njegove mane?

"Fabjan je jako dobar borac. Čvrst, jak i "tempaš", ali mislim da sam i u tome i u svakom drugom segmentu bolji od njega. On je navikao da ide naprijed i forsira "tuču", ali i ja sam takav borac i mislim da će baš to što ja ne znam za korak nazad praviti njemu najveći problem."

Kakvi su planovi nakon meča u Zagrebu? Želiš li se više fokusirati na profesionalnu karijeru ili amatersku?

"Prvenstveno želim oduševiti publiku i organizatore u Zagrebu što bez obzira na pobjedu ili poraz neće biti problem, a onda se nadam dobiti šansu i na svim ostalim FC-ovim eventima. Želja je nakon toga također izazvati nekog profesionalnog prvaka Europe i da mu preuzmem pojas", rekao je Živković u razgovoru za Fight Site,

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI