Ivica Trušček dogovorio meč u Engleskoj protiv bivšeg UFC-ovog “Freakshowa”!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.05.2018 14:05h Autor:

Trušček vs. Fletcher

Velika prilika i veliki meč je pred Ivicom Truščekom, nakon što je uspio dogovoriti odlazak u engleski Sunderland, gdje će 9. lipnja nastupiti na eventu promocije Made 4 The Cage. Tamo ga čeka borba protiv bivšeg finalista Ultimate Fightera te bivšeg UFC borca, Colina “Freakshow” Fletchera.

Trušček se na društvenim mrežama pohvalio ugovaranjem ove borbe, što će mu ujedno biti prvi nastup u Velikoj Britaniji nakon 2009. godine, kada je još u počecima svoje karijere, u Walesu savladao Jordana Jamesa. Nakon devet godina uputiti će se ponovno na otok, po jednu od najvrjednijih pobjeda u karijeri. Čekati će ga 35-godišnji osebujni engleski borac i bivši član UFC-a, Colin Fletcher.

Ivici inače nisu strane borbe protiv boraca koji su kasnije završili u UFC-u, no ovo mu je drugi bivši UFC-ovac i to u kratkom vremenskom razmaku. Prošlog ljeta borio se protiv Kineza Zhang Lipenga te je izgubio sudačkom odlukom. Ovog puta namjerava završiti s podignutom rukom, čime bi dodatno uljepšao niz od nedavno ostvarene dvije pobjede u Srbiji.

“Idem mu namjestiti zubić vilu”, rekao je Ivica zatražen za komentar borbe koja je ispred njega. Svakako veseli činjenica da je borba ugovorena gotovo pet tjedana prije održavanja i da će se Ivica imati priliku u potpunosti pripremiti, kako fizički tako i taktički. Upravo u takvim situacijama on je pružao svoje najbolje izvedbe, navesti ćemo samo njegove WFC i FFC borbe.

Što se tiče Fletchera, njega je šira MMA javnost upoznala krajem 2012. godine, kad je bio dio Ultimate Fighter Smashes sezone. U pitanju je sezona u kojoj su nastupali britanski i australski borci, a Fletcher je došao do finala lake kategorije, čime je postao UFC borac. Na putu do tog rezultata je savladao Bena Walla i Ritchiea Vaculika, koji su kasnije također nastupali u UFC-u. U finalu gubi jednoglasnom odlukom od Normana Parkea, u jednoj vrlo slaboj borbi. Razlog takvog nastupa bila je činjenica da su on i Parke veliki prijatelji i niti jedan nije pokazivao preveliku glad za pobjedom. Ipak dobiva još jednu priliku u oktogonu, ali ni tada se nije dobro proveo, budući da je doživio poraz od Mikea Riccia, nakon čega mu je uslijedio otkaz iz promocije.

Nakon toga je nastupao po Velikoj Britaniji, kombinirano u promocijama BAMMA i Made 4 The Cage, uz jedan neuspješan nastup u Bellatoru. Tako je svoj skor doveo do 16 pobjeda i devet poraza. Ima jednu pobjedu nokautom i 11 prisiljavanjem na predaju. Visok je 187 centimetara, što će svakako biti prednost, a otkako je napustio UFC je nastupao u velter kategoriji. U njoj će se boriti i protiv Truščeka. Posljednji nastup imao je u ožujku, kada je armbarom savladao Waltera Gahadzu, osvetivši mu se za raniji poraz. Gahadza je unatoč tom porazu potpisao za Bellator i čeka ga nastup na Bellator 200 u Londonu.

Ovaj osebujni borac inače s razlogom nosi nadimak Freakshow, zbog svog izgleda i brojnih tetovaža, ali i on sam još dodatno pridonosi tom imidžu svojim maskama i poziranjem s vampirskim zubima. Ipak, u pitanju je obiteljski čovjek čija je supruga bivši model, a on je sam zaposlenik sportskog branda Lonsdale, koji mu je ujedno i glavni sponzor. U Sunderlandu će 9. lipnja imati protiv sebe još jednom obiteljskog čovjeka, kojem su upravo supruga i djeca najveća motivacija. Na Ivici je da svo skupljeno iskustvo iskoristi u ovoj borbi i dođe do pobjede koja bi mu osigurala još pokoji ugovor na otoku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI