Živčić savladao Džepinu, pobjedu ostvarili Vejzović i Babajić

Vijesti iz regije 01.10.2013 08:52h Autor:

Elmin Živčić i Bojan Džepina

U nedjelju navečer Novi Pazar je bio domaćin zanimljive manifestacije na kojem su sudjelovali borci iz regije. Značajan rezultat su ostvarili i članovi iz tuzlanskog "Flek – Tom Cat" tima uvjerljivim pobjedama.

U glavnoj borbi večeri su nastupili Elmin Živčić i Bojan Džepina u meču do 95 kg, koji su uskočili kao zamjena za Mesuda Selimovića i Vladimira Lekića. Iako su na borbu pristali tek par dana prije same manifestacije, Živčić i Džepina su opravdali očekivanja te u veoma dinamičnoj borbi digli publiku na noge.

Živčić je cijelu borbu bio konkretniji, imao više čistih udaraca što je na kraju i presudilo kod sudaca te je pobjedu odnio jednoglasnom odlukom. "Zadovoljan sam nastupom, samim tim što je publika zadovoljna i ja sam. Volio bih da smo za meč znali ranije sigurno da bi bilo još zanimljivije", rekao je za Fight Site Elmin Živčić.

Pored Živčića u N. Pazaru su nastupili i Vejzović Mirnes te Amar Babajić koji su također ubilježili još jednu pobjedu. Vejzović je u borbi do 81 kg protiv Uroša Zdravkovića slavio nakon jednoglasne sudačke odluke. Mladi Amar Babajić se prvobitno trebao boriti s Aleksandrom Stefanovićem, ali nakon što je Stefanović na dan manifestacije otkazao borbu organizatori su se pobrinuli te je u ring s Babajićem ušao Marko Milanović. Na Babajića promjena protivnika nije puno utjecala te je nakon odrađene tri runde zasluženo slavio.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI