Ivana Habazin uvjerljivo savladala Amanuu Ankrah

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.09.2018 22:04h Autor:

Habazin vs. Ankrah

Ivana Habazin i dalje je IBO prvakinja svijeta srednje kategorije, nakon što je uvjerljivo savladala Gifty Amanuu Ankrah iz Gane na boksačkom spektaklu u zagrebačkoj Areni. Ivana je bila sigurna kroz svih deset rundi i niti u jednom trenutku nije svoju pobjedu dovela u pitanje.

Zapravo, 28-godišnja hrvatska boksačica je prezentirala sjajnu taktiku, koju je izgradila na temelju toga što ima veći doseg od svoje protivnice te što se puno bolje kreće. Za tako nešto je jedino još kondicija trebala biti prava, a Ivana se uz trener Ali Bashira savršeno pripremila te je prezentirala sjajan boks.

Sve se svodilo na odlično kretanje uz puno promjene smjera, kojima svojoj protivnici nikako nije dozvoljavala da uhvati njen ritam te da dođe u priliku iz koje bi mogla zaprijetiti. Svaku rundu je Ivana sve više pritiskala kako je vrijeme prolazilo te je najbolje udarce zapravo uvijek pogađala u posljednjih pola minute svake dionice. U nekoliko navrata je svoju protivnicu ozbiljnije pogodila, no Ivana ovog puta nije kao primaran cilj imala završiti borbu prekidom.

Ivana je zapravo ostvarila ono najvažnije. Pokazala je kako može 20 minuta boksati u istom tempu te na taj način uvjerljivo savladati protivnicu koja nikako nije “mačji kašalj”. Ivana je sada svoj profesionalni skor dovela na 19-3 i nema sumnje kako će još jednom pokušati putem medija prozvati možda i najbolju boksačicu u povijesti, Ceciliu Braekhus.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI