Ivana Habazin u trenerskim vodama, u kutu na bratovom prvom profi meču

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.02.2015 19:17h Autor:

Ivana Habazin i Dominik Ratković

Početak jedne obiteljske sportske priče nam dolazi od strane Ivane Habazin, naše najbolje boksačice. Dominik Ante Ratković, mladić kojeg ona naziva svojim bratom, odradit će u petak svoj prvi profesionalni meč, a u kutu će mu biti upravo njegova sestra, ujedno i trenerica.

Sama Ivana nam je malo bolje pojasnila ovu situaciju: "6. veljače, na priredbi Pula Fight Night 2, koju organizira Mirzet Bajrektarević sudjelujem kao trenerica Dominiku Anti Ratkoviću, koji je ujedno i moj brat. Nismo krvno vezani, ali njegovi roditelji su me praktički udomili, rasli smo zajedno, jako smo povezani i tu nama nema apsolutno nikakve razlike. Protivnik mu je Lubomir Ivanov iz Bugarske."

Ima puno ljudi koji zapravo ne znaju cijelu priču između Ivane i obitelji Ratković. Naime, kad je prije šest godina počela trenirati boks, Ivana je upoznala Domagoja Ratkovića, a nakon što je kroz razgovor došao do informacije da je Ivana bez stana i novaca, poznao ju je da dođe živjeti kod njih. Kako Ivana kaže, trebalo je to biti privremeno, dok se ne snađe, no Ivana je još uvijek tamo i oni su sad njena obitelj. Ivana je više puta ponovila kako su upravo Domagoj i njegova supruga Danijela zaslužni za sve što je postigla u profesionalnom boksu.

Tako je došlo i do toga da Dominik dobije ljubav prema boksu, a Ivana se prihvatila posla trenerice. O svom bratu je rekla: "Svi smo mi, kao obitelj, kroz sve ove godine živjeli boks, a čini se kako će tako biti i dalje. Dominik je dešnjak, koristi kontra gard i izuzetno je talentiran. U treningu smo tek tek nekoliko mjeseci, no posljednja dva smo intenzivno radili i u potpunosti je spreman za ovaj meč."

Svjesna je da su ovo tek prvi pravi koraci: "Naravno, ovo je tek početak puta i pred njim je još puno posla, no ja sam uvjerena kako će on doći do značajnih rezultata. Imamo tim koji stoji iza nas te je zadužen za fizičke i psihičke pripreme, a razrađuje se i logistika. Za sada je sve dobro, no naravno da bi uvijek dobro došlo i malo dodatne podrške."

I mi se nadamo da bi Dominik Ante mogao postati novo veliko hrvatsko boksačko ime. Uz ovakvu trenericu na pravom je putu, a sad samo treba puno rada, samopouzdanja i prije svega volje za treningom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI