Ivana Habazin sutra u Sarajevu na Memorijalu “Braća Bašović”

Vijesti iz regije 28.10.2017 21:47h Autor:

Ivana Habazin

Najbolja hrvatska boksačica, Ivana Habazin, otputovala je u Sarajevo gdje će sutra nastupiti u sklopu memorijala “Braća Bašović” u dvorani Skenderija, a cijeli prihod od ulaznica je namijenjen za liječenje legendarnog Marijana Beneša. Ivani će se suprotstaviti Sanja Ristić.

U pitanju je event koji se održava u znak sjećanja na braću Behudina i Bidu Bašovića, pionire kickboxing u Bosni i Hercegovini. Ono što je specifično za ovogodišnje izdanje je to da će sav prilog od prodanih ulaznica biti doniran za liječenje legendarnog Marijana Beneše. Održati će se pet boks mečeva muške konkurencije te jedan ženske, kao i jedan kickboxing meč.

Ono što nas zanima je taj ženski boks meč, budući da će u njemu nastupiti najbolja hrvatska boksačica, Ivana Habazin. Protivnica joj je Sanja Ristić iz Srbije, 28-godišnja boksačica, koja je prema Boxrecu poražena u sva tri svoja dosadašnja nastupa. Ivana nam je rekla nešto više o samom nastupu, protivnici i o svojoj formi:

“Protivnica je Sanja Ristić. Meč je dogovoren na 6 rundi. Nema kvalitetan skor, ali ja definitivno neću podcijeniti, kao što nikada nikoga niti nisam. Biti će dosta viša od mene i nešto teža, a nadam se da ću u ovom meču moći odraditi ono što smo zamislili, s obzirom da smo dosta stvari promijenili u mom načinu boksanja. Prvotna opcije bila su Silvia Szabados ili Szofia Bedo, no bio je prekratak rok da se sve dogovor,i pošto je njihov trener u Americi. No, Silvia Szabados će mi najvjerojatnije biti protivnica u prosincu. Izvan prave forme sam još od 2014. godine, kao i van natjecateljskog ciklusa, a sada se još teže vratiti. Ne želim brzati u povratku, jer trenutno nema mjesta za ikakvu pogrešku, iskustvo je jedna stvar dok je natjecateljska forma i uboksanost druga. Plan je bio do kraja godine boksati za titulu, no mislim da ću odraditi još jedan meč od osam rundi, a onda iza Nove godine za titulu jer sam u pregovorima za ugovor u Engleskoj i u Americi. Postoji velika mogućnost da se jedna od opcija realizira, no o tome ću kad bude gotovo.”

Event se održava u sarajevskoj dvorani Skenderija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI