Ivana Habazin dominantno savladala Evu Bajić

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.12.2018 00:12h Autor:

Habazin vs. Bajić (foto: Sauerland)

Ivana Habazin upisala je jubilarnu 20. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Ona je večeras uvjerljivijim nastupom osvetila svoj prvi poraz u karijeri, odnosno savladala je Evu Bajić.

Bajić je jedna od tri djevojke koje su Ivani do sada nanijele poraz te je najbolja hrvatska boksačica bila itekako motivirana da taj poraz osveti. To bi svakako trebao biti dodatni korak prema osiguranju prilike osvetiti poraz koji joj najviše smeta. U pitanju je onaj koji je doživjela od najbolje boksačice današnjice te ujedno jedne od najboljih u povijesti, Cecilie Braekhus. Ivana je danas boksala upravo kao da joj ovaj meč može donijeti tu priliku.

Iako je Bajić daleko od svojih najboljih dana, kada je pobjedom nad Ivanom osvojila IBF svjetsku titulu (tada se još prezivala Halasi), svakako je opasna protivnica zbog svog iskustva i još uvijek sjajne tehnike, no ovaj meč je zapravo najbolje prezentirao koliko je Ivana boksački odrasla od tog susreta održanog prije pet i pol godina. Hrvatska boksačica ima kretanje koje je uistinu na svjetskoj razini, a vidi se kako je dodatno poradila na izbacivanju ubojitih kombinacija, onih koje rade najviše štete te donose najviše bodova na sudačkim karticama.

Vrlo je dominantna bila njena predstava, gdje je kroz svih deset runda ona bila ta koja kontrolira ritam, koja se kreće ofenzivnije i koja ima želju napraviti nešto posebno pred zagrebačkom publikom. Ako se tu misli na pobjedu prekidom, u tome ipak nije uspjela, ali je uspjela pružiti vrlo uzbudljiv meč. Na kraju je odnijela pobjedu čistom sudačkom odlukom, gdje joj je jedan sudac dao svih deset rundi, dok su druga dvojica ipak pronašli po jednu za bodovati u korist Bajić. Ivana tako svoj profesionalni omjer odvodi na 20-3, dok je Bajić prvi puta u karijeri, ako se ne računa ono nakon prvog meča, u negativnom omjeru. On iznosi 14-15.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI