Ivan Zidar: Zadovoljan sam odrađenom borbom i gledam prema idućoj, volio bih se boriti u FFC ili SBC

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.01.2019 19:15h Autor:

Ivan Zidar

Ivan Zidar jučer je upisao vjerojatno najvažniju MMA pobjedu do sada, a još važniji je bio način na koji je došao do nje. Vrlo sigurnim nastupom slavio je protiv opasnog protivnika iz Brazila.

“Ok je, zadovoljan sam. Ima par stvari na kojima moram malo više raditi, no odradio sam kako smo se dogovorili tako da, sve u svemu, moram biti zadovoljan”, rekao nam je Ivan Zidar čim smo ga pitali kakvi su dojmovi ostali nakon borbe protiv Lucasa Tenoria.

Iako je omjer pobjeda i poraza njegovog protivnika negativan, 16 MMA nastupa daju do znanja da je iskusan. Osim toga, ima i vrijedno grappling iskustvo te je naš borac u svakom trenutku morao biti pažljiv.Postojao je dojam kako borbu može završiti, no nije htio ići silom prema finishu sve dok drži kontrolu nad borbom. A to je bio slučaj svih 15 minuta.

“Smeđi je BJJ pojas, tako da nisam ništa htio riskirati. Čvrst je, ne predaje se. Dobra većina protivnika bi pala treće runde”, rekao je o svom protivniku, kojeg je još jednom pohvalio i zadovoljan je što mu je pružio pravi ispit.

Nakon borbe je Ivan izrazio nezadovoljstvo svojom kondicijom pa smo ga pitali nešto više o toj temi. Ipak, sada drugačije gleda na to:

“Mislio sam da nisam bio dobar, no onda sam pogledao snimku. Doslovno nisam stao 15 minuta, tako da sam čak i bio dobro pripremljen po tom pitanju. Ali, ja sam perfekcionist i nikad nisam u potpunosti zadovoljan svojim nastupom.”

Iduću borbu najavio je za kraj veljače ili početak ožujka. Ona bi ponovno trebala biti u sličnim krajevima, no upitan je o tome razmišlja li o nastupu u nekoj od regionalnih promocija, tipa FFC, SBC ili WFC.

“Vjerojatno ću se boriti u Skandinaviji. Što se tiče SBC-a, volio bih se boriti kod njih. A što se tiče WFC-a, moram reći kako je FFC jedina promocija u kojoj bih se borio u ringu. Ostali ringovi ne dolaze u obzir.”

Ivan je najavio kako se odmah vraća treningu te će izvući pouke iz onoga što nije valjalo u ovoj borbi te će tako iduću dočekati još spremniji i još bolji. Njegova prava MMA karijera tek počinje, a dva poraza koja je ranije doživio su mu najbolja moguća lekcija prema tome kakav odnos prema sportu mora imati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI