Ivan Zidar pred nastup u Srbiji: Bolji sam od Nikolića, a spreman bih bio i za deset rundi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.02.2018 19:41h Autor:

Firat Dogan i Ivan Zidar

Ivan Zidar odlazi na svoju prvu profesionalnu MMA borbu koju će odraditi blizu kući. Osječanin koji je transformaciju u MMA borca odradio u švedskom AllStarsu, očekuje kako će na Zlatiboru savladati Branislava Nikolića i time potvrditi svoj ogromni MMA potencijal.

Nakon izuzetno dobrih rezultata u kickboxingu, grapplingu i boksu, ali i dobivenih priznanja kao pripadnik oružanih snaga Republike Hrvatske, 26-godišnji Ivan Zidar se 2016. godine odlučio na veliki životni preokret. Otišao je u Švedsku, gdje je odlučio krenuti od nule, ali isto tako i postati MMA borac, iako do malo prije toga nije imao namjeru napuštati ono čime se do tada bavio. I vrlo brzo se potvrdilo kako je to bio dobar potez, ostvario je pobjede u prva dva nastupa, no onda je u Irskoj uslijedio i prvi poraz, za kojeg Ivan krivi jedino samog sebe.

“Do poraza je došlo zbog toga što sam podcijenio svog protivnika. On je to iskoristio, pogodio me odmah na početku i slomio mi nos na dva mjesta, kao i orbitalnu kost. Oko mi je ‘palo’ i nisam mogao dobro vidjeti, odnosno vidio sam duplu sliku. Jedino mi je preostalo da pokušam odvesti borbu u parter, no nisam uspio doći do pobjede”, rekao je Ivan, koji shvaća da je naučio dobru lekciju. Borba je završila tako da je Irac iskoristio priliku, došao mu na leđa i prisilio ga na tapkanje. Nakon borbe nije mijenjao previše toga u treningu, no kaže da iz svakog nastupa nauči nešto novo.

“Svakom novom borbom se pokušavam usavršiti u onome gdje sam slabiji, kako bih mogao ono u čemu sam dobar podići na još veći nivo”, objasnio je svoj stav prema treningu.

Od te borbe prošlo je gotovo četiri mjeseca, no Ivan nije odmarao unatoč ozljedi i operaciji koja je uslijedila. Krajem godine vratio se u svoj Osijek nastupiti na otvorenom prvenstvu u grapplingu, gdje je trijumfirao zajedno s timskim kolegom Ahmedom Vilom. Time je dokazao kako konstantno kvalitetno radi na sebi te kako će vrlo brzo biti spreman za novu MMA borbu, što se i dogodilo. Poziv iz Srbije prihvatio je odmah, iako je imao još nekih “istočnijih” opcija, koje su se ipak izjalovile.

“Nakon poraza u Irskoj, čekao sam da mi zarastu ozljede, ali sam već dva tjedna nakon operacije otišao odraditi prvenstvo Hrvatske u grapplingu. Osvojio sam zlato s četiri pobjede do 70 kilograma te sam slavio i u dvije borbe 77 kilograma. Nakon toga sam osjetio da mi je što prije potrebna nova MMA borba, da se mogu pokazati i dokazati, kako drugima, tako i sebi”, objasnio je prihvaćanje meča, čime otkriva koliko mu je teško pao poraz u Irskoj.

Na put u Zlatibor poveo je djevojku, dok će mu u kutu biti timski kolege Ahmed Vila i Firat Dogan. Protivnik je neporaženi Branislav Nikolić iz beogradskog Cara Dušana Silnog. Ivan je uvjeren kako je on taj koji će mu maknuti nulu iz rubrike poraza.

“Protivnik je 5:0, to je respektabilan skor, ali treba malo pogledati i protivnike s kojima se borio. Smatram da sam bolji borac i da sam imao bolje protivnike od njega, ali dakako da nikoga ne smijem više podcijeniti. Plan je raditi disciplirano i na taj način doći do pobjede, pa ako treba i sve tri runde. Ja sam ionako spreman za njih deset.”

Ivan nastupa na uistinu kvalitetnom eventu te bi mu pobjeda svakako trebala puno značiti, kako za skor, tako i za status na regionalnoj borilačkoj sceni, koja ga ipak poznaje tek kao vrhunskog kickboksača (3-0 u FFC-u), a sada je red da vidi i koliko je dobar i talentiran MMA borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI