Ivan Zidar najavio svoju subotnju borbu: “Vrijeme je da pokažem na čemu sam posljednjih mjeseci radio!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.01.2019 14:28h Autor:

Ivan Zidar

Ovog vikenda u svoj novi MMA pohod kreće Ivan Zidar, jedan od najboljih hrvatskih boraca nižih kategorija. Nastupiti će u švedskom Vestarasu gdje namjerava krenuti u pobjedničku seriju koja bi ga odvela prema europskom MMA vrhu.

Pet mjeseci je prošlog od posljednjeg MMA nastupa Ivana Zidara. U Belišću se tada borio protiv Sulje Hamidovića, kojeg je savladao prekidom u prvoj rundi te je time profesionalni omjer doveo na tri pobjede i dva poraza. Time je prekinuo niz od dva poraza, što je uostalom bilo najvažnije. Nakon toga se bacio na trening i grappling natjecanja, da bi usavršio svoje vještine prije nego dođe vrijeme za novu borbu.

To vrijeme je došlo te Zidara u subotu čeka nastup na eventu promocije Fight Club Rush u švedskom Vesterasu. Protivnik mu je 22-godišnji Lucas Tenorio iz Brazila, o kojem nam je Ivan nešto rekao, kao i o samoj promociji.

“Protivnik je 7-9, dolazi iz Sao Paola i smeđi je BJJ pojas. Promocija je nova, ali raste. Imaju Bellatorov kavez, što znači da je velik i okrugao. Meni bi to trebalo odgovarati jer ću imati više slobode kretanja i bit će manje hrvanja. Vrijeme je da pokažem na čemu sam proteklih mjeseci radio”, otkrio nam je Ivan, koji se za borbu pripremao u svom timu, ujedno jednom od najboljih europskih timova. Naravno, u pitanju je AllStars Gym u Stockholmu.

Ivan je posljednjih mjeseci jako puno radio na sebi te nije bio spreman prihvaćati borbe sve dok se ne bude osjećao spreman ponovno ući u ring ili kavez. Dva poraza u nizu su usporili njegovu karijeru i treći bi ga ponovno vratio korak u nazad. Sada je vrijeme za krenuti u seriju pobjeda, a prva bi trebala doći u Vesterasu.

“Najviše sam radio na grapplingu i stojci. U BJJ sam odradio 56 borbi u tri mjeseca te sam upisao 52 pobjede, od čega 50 prekidom. Stojku radim s ponajboljim trenerima u Švedskoj, to su Saša Martinović i Joakim Klarsson. Također sam puno radio na hrvanju i tajmingu”, ispričao nam je.

Gledajući na tim i veliko kickboxing iskustvo, Ivan bi trebao biti favorit. No, kada s 22 imate imate 16 borbi, kao njegov protivnik, znate da je u pitanju borac koji je prošao svašta. Ivan će svakako morati biti maksimalno oprezan i ne dozvoliti greške poput onih koje su mu donijela spomenuta dva poraza. Nadamo se da je on svoj danak neiskustvu u ta dva slučaja platio.

Objavljuje Ivan ZidarPonedjeljak, 21. siječnja 2019.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI