Ivan Zidar danas ima drugu profesionalnu MMA borbu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.07.2017 15:53h Autor:

Kelly vs. Zidar

Osječki MMA borac s privremenom adresom u Stockholmu, Ivan Zidar, danas će odraditi svoju drugu profesionalnu MMA borbu. Nastupiti će u promociji Cage Legacy Fighting Championship, a protivnik mu je Nathan Kelly.

25-godišnjak se na MMA prebacio nakon što se preselio u Stockholm, gdje je postao član elitne Allstars Gym dvorane, a u prosincu je uspješno odradio MMA debi. Slavio je prekidom u drugoj rundi, a sada je došlo vrijeme za drugu borbu.

Njegov protivnik je 20-godišnji Irac Nathan Kelly, koji je do sada također odradio jednu borbu, ali u njoj je doživio poraz. Dolazi iz Dublina, no iz jednog manjeg tima, imena Kyuzo MMA. U pitanju je gym koji se više bazira na parteraške discipline, pa se lako može pretpostaviti gdje će Kelly tražiti svoju priliku.

Posebno ako znamo koliko je Zidar dobar kickboksač. Uz to možemo dodati i kako se većinom, za vrijeme kickboxing karijere, borio kategoriju ili čak dvije iznad svoje prirodne kategorije. Razlog je taj što je u kickboxingu gotovo nemoguće pronaći adektatne protivnike koji se bore u bantam kategoriji, dok je u MMA-u to vrlo zastupljena kategorija. Već i prije prebacivanja u MMA, Zidar je ostvario i neke zapažene rezultate u grapplingu, tako da se može reći kako je već sada kompletan MMA borac i vrlo lako moguće iduća velika MMA priča iz Hrvatske.

Idući korak prema tome nazivu dolazi danas, u irskom Cork Cityu. Ivan bi tamo trebao imati i brojnu podršku, budući da je veliki broj Osječana odselio upravo u taj grad. Ivanu ćemo poželjeti sreću i vjerujemo kako ga čeka nova pobjeda!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI