Ivan Vitasović odradio neodlučenu borbu u Rusiji

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.02.2019 19:44h Autor:

Vitasović vs. Teregulov

Hrvatski teškaš Ivan Vitasović odradio je neodlučenu borbu u Rusiji, na Battle on Volga 9 eventu. Publika je vidjela 15 minuta sjajne borbe, u kojoj je Puljanin možda bio i bliže pobjedi, no domaći teren je vjerojatno odigrao određenu ulogu.

Vitasović je u borbu protiv odličnog Rusa, Ramisa Teregulova, koji je u borbu ušao s omjerom 14-5, krenuo vrlo agresivno te je na početku preuzeo sredinu kaveza. Nekoliko je puta napao kratkim kombinacijama, ali bez pravog rezultata, no niti udarci Rusa iz kontre nisi bili precizni. Negdje sredinom rude Terugolov preuzima sredinu, no niti s njegove strane nema pravih udaraca. Obojica su bili vrlo pažljivi i nije bilo gotovo nikakve štete nanesene u prvoj rundi, niti s jedne strane. Ipak, Vitasović ju je završio aktivniji i djelovao je kao da je više željan borbe od svog protivnika.

Druga runda bila je aktivnija, a Vitasović pronalazi desni kroše kao udarac kojim može proći blok svog protivnika. Prošlo je nekoliko udaraca prije nego neočekivano prima bombu iz kontre i prvi put se nalazi u problemima. Ipak, iz njih se izvukao te je ponovno došao do situacije u kojoj on kontrolira tempo i distancu. Teregulov i dalje čeka nešto iz kontre. Kada se činilo da će i ova runda proteći izjednačena, Vitasović odvodi borbu na pod gdje nanosi nekoliko ozbiljnih udaraca, no nije bilo vremena za ozbiljnije ugroziti protivnika.

Posljednja runda donijela je svježijeg Vitasovića, što je rezultiralo nastavkom jednake taktike ruskog borca, tražio je udarce iz kontre. Neke od njih je pogađao, no inicijativa je u potpunosti bila na strani hrvatskog borca. Unatoč tome, nedostajali su pravi udarci koji bi ostavili ozbiljniji dojam na suce, dojam od kojeg ne bi mogli pobjeći. Vjerojatno je nedostatak tih udaraca na kraju i doveo do odluke koja na jedan način ide na ruku domaćem borcu. Po jedan sudac je dodijelio pobjedu svakom od njih, dok je jedan presudio onako kako je meč na kraju i odlučen, odnosno neodlučen.

Na kraju je glavna borba Battle On Volga 9 eventa završila bez pobjednika, a Ivan Vitasović se u Pulu vraća s vrijednim iskustvom. Nedostajala je samo pobjeda, koju je vjerojatno zaslužio, no na ovakvom gostujuće terenu je možda ipak potrebno ponuditi više. Nije pošteno, nije sportski, ali to je realnost ovog sporta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI