Ivan Kvesić svjetski je karate prvak!

Vijesti iz regije 10.11.2018 22:28h Autor:

Ivan Kvesić

Hrvatska ima zlato osvojeno na svjetskom karate prvenstvu u Madridu! Njega je osvojio Ivan Kvesić, 22-godišnjak iz Širokog Brijega, koji je postao svjetski kumite (borba) prvak u kategoriji do 84 kilograma.

Kvesić je sam priznao kako je prije natjecanja sanjao dolazak do bilo kakve medalje, no na kraju je europskom srebru pridružio i svjetsko zlato. Ivan je do zlata došao serijom sjajnih nastupa, gdje posebno vrijedi spomenuti polufinalnu pobjedu nad prošlogodišnjim svjetskim prvakom, Ugurom Aktasem iz Turske.

Zanimljivo je kako se Ivan nije morao boriti u finalu nego mu je sama polufinalna pobjeda donijela najvrjednije odličje. Naime, Valeri Chobotaru, protiv kojeg se trebao boriti u finalu, je dan ranije nokautiran u momčadskom natjecanju, zbog čega su mu liječnici zabranili nastup u ovom meču.

Ivan je inače član karate kluba Hercegovina iz Zagreba, a ovi rezultati svakako otvaraju nadu u zapažen nastup na olimpijskim igrama u Tokiju, gdje će za manje od dvije godine njegov sport napokon biti na programu. Ipak, treba ići korak po korak te se prvobitno tamo kvalificirati, no nakon ovakvog rezultata je to jako blizu ostvarenja. Nakon toga Ivan može početi razmišljati o odličju, za što je svakako potvrdio da ima kvalitetu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI