Ivan Erslan i Ivan Zidar ugovorili borbe idućeg mjeseca u Srbiji

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.01.2018 18:44h Autor:

Erslan vs. Georgiev i Zidar vs. Nikolić

Nova srpska MMA promocija, Athletic Fighting Championship, ugovorila je dvije borbe u kojima će nastupe upisati mladi i talentirani hrvatski borci, dva Ivana, Erslan i Zidar.

Nastanak ove promocije još je jedna potvrda nevjerojatne ekspanzije borilačke scene u Srbiji. Eventi jednostavno pune dvorane, medijski interes je ogroman, a sve rezultira i sa sve većim brojem srpskim boraca u najvećim svjetskim i europskim promocijama. Nema sumnje kako će i prvi AFC event, koji se održava 17. veljače na Zlatiboru, biti jednako tako dobro popraćen.

Nama je automatski postao zanimljivi nakon vijesti kako su dva hrvatska borca ugovorila nastupe na tom eventu. Prvo se tamo našao donedavno najbolji hrvatski kickboksač nižih kategorija, Ivan Zidar. On je nedavno napustio Hrvatsku i otišao u Švedsku, gdje trenira u Allstars timu te se u potpunosti prebacio na MMA. Prva dva MMA nastupa imao je uspješna, no nedavno je doživio i prvi poraz. Ovdje ga čeka zanimljiv ispit u liku još jednog talentiranog borca bantam kategorije, Borislava Nikolića. 24-godišnji srpski borac do sada ima pet nastupa te jednako toliko pobjeda.

Danas je potvrđen nastup Ivana Erslana iz American Top Teama, borca koji je do sada slavio u sva četiri svoja profesionalna nastupa, gdje je najimpresivniju pobjedu upisao protiv Ivice Tadijanova na FFC-u. Njega će tamo čekati još jedan borac kojeg možda pamtite s FFC-a. To je Kamen Georgiev, bugarski borac koji je prije nešto manje od tri godine uskočio kao zamjenski protivnik Tomislava Spahovića. Georgiev je doputovao dan prije borbe te je odradio sjajan nastup i bio je blizu toga da savlada tada možda i najveću zvijezdu promocije. Georgiev inače ima skor 25-10, no poraz od Spahovića mu je jedini u posljednjih 16 borbi, što bi značilo da Georgiev od kolovoza 2012. do danas ima skor 15-1. Veliki je to ispit za Erslana.

Ovo su za sada prve dvije potvrđene borbe, a ako se po jutru dan poznaje, na jugu Srbije bi smo mogli dočekati sjajan popis borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI