Ishii: Cro Cop je bolji od Fedora i udara jače!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.04.2017 10:44h Autor:

Ishii, Filipović i Milinković

Ponajbolji japanski MMA borac, Satoshi Ishii, već neko vrijeme boravi u Zagrebu gdje se priprema s legendarnim Mirkom Filipovićem za svoj naredni meč. U velikom intervjuu za Večerni list, Ishii je opisao tjedne provedene u hrvatskoj metropoli, razloge zašto se uopće odlučio na dolazak u Hrvatsku i otkrio je tko je bolji: Cro Cop ili Fedor?

“Kada sam vidio s kakvom je dominacijom osvojio Rizinov turnir u 43. godini, poželio sam vidjeti kako to Cro Cop trenira, kako se motivira za treninge s kojima se dovodi u tako superiorno kondicijsko stanje. Želio sam da me Cro Cop poduči mnogočemu, pa tako i tim udarcima laktovima s poda, koje nitko ne radi tako dobro. Podučio me Mirko i niskim i srednje niskim udarcima nogom, kao i boksačkim tehnikama odnosno ulaznim kombinacijama, a to je taktika s kojom lakše mogu doći do klinča da bih primijenio ono u čemu sam kao džudaš najbolji, a to su bacanja. Cro Cop ima jako dobro razrađen sustav treninga, a i ponudio mi je jako dobre suvježbače kao što su Saša Milinković i Ante Delija, a ponekad dođe i najbolji srpski borac Darko Stošić. Zbog svega toga trenutno se osjećam najsretnijim japanskim borcem.
 Prije Zagreba, Ishii se za svoje borbe pripremao u Nizozemskoj”, rekao je Ishii i dodao:

“No, tamo sam uglavnom sparirao, a jako malo radio na tehnici, pa sam shvatio da je to krivi način i zato sam zamolio Cro Copa da postane moj trener. Ja ne volim prijateljski odnos u poslu. Ja sam stara škola borca i volim imati nekoga tko će me kontrolirati u treningu i koga ću slijediti. Dosad nisam imao takvog trenera, nekoga tko bi me obuzdao u količini treninga. Ja volim puno trenirati, no ni to nije uvijek dobro, pa sam se znao i ozlijediti. Štoviše, u Nizozemskoj sam ima sparing-partnere koji su me pokušavali ozlijediti, što ovdje nitko ne čini.”

S obzirom da se borio i protiv Fedora i protiv Cro Copa, Ishii je dobar sugovornik za procjenu tko je bolji od ta dva legendarna borca…

“Cro Cop je bolji. I onda je jače udarao nego Fjodor koji pak radi izniman pritisak na protivnika. Danas bi u njihovoj borbi pobijedio Mirko jer je spremniji, jer živi spartanski.
Na Satoshijevu sreću, premda nije sklon trenerskom poslu, Mirko je na e-mail molbu pozitivno odgovorio.”

Čitav vrlo zanimljiv intervju pogledajte na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI