Internacionalni karakter FFC-a: Devet prvaka iz osam različitih država (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.10.2016 17:48h Autor:

FFC pojas

Najbolja regionalna borilačka promocija trenutno ima devet nositelja pojaseva u svojim redovima, a zanimljivo je kako oni dolaze iz čak osam različitih država, dok tek Hrvatska ima dva FFC prvaka.

Zapravo, zvati FFC regionalnom borilačkom promocijom ima smisla još jedino po tome što se radi o hrvatskoj organizaciji i vlasništvu, no ona je zapravo odavno prešla te granice te je riječ o jednoj ozbiljnoj internacionalnoj borilačkoj priči.

U prilog tome sigurno ide gore spomenuta činjenica da FFC prvaci dolazi iz čak osam različitih država. Hrvatska se može ponositi time što ima dva nositelja pojasa, to su MMA prvak perolake kategorije Filip Pejić te teškaški kickboxing prvak Mladen Brestovac. Brestovac je ujedno i borac s najviše FFC pobjeda. Ostvario ih je devet, a da nije bilo odustajanja njegovog protivnika za prošli FFC event u Linzu, možda bi došao i do dvoznamenkastog broja.

Po jednog prvaka imaju tri susjedne države. U Mađarsku je otišao pojas MMA prvaka velter kategorije, kojeg drži zapravo pravo FFC otkriće i originalni FFC borac, Laszlo Senyei. MMA pojas u lakoj kategoriji je kod Sarajlije Ahmeda Vile, koji je iznenadio Laszlovog timskog kolegu Viktora Halmia, a zanimljivo kako Vila nije uspio osvojiti pojas u svojoj prirodnoj kategoriji, odnosno doživio je poraz od Pejića u Linzu. Srbija ima onaj posljednje osvojeni pojas, u teškaškoj MMA kategoriji, a on je kod Darka Stošića.

Dva kickboxing pojasa su svoje vlasnike dobila na eventu u Grčkoj. Tamo je domaći borac Meletis Kakoubavas nokautirao dotadašnjeg prvaka Samo Petjea te od tad nosi naslov do 70 kilograma, dok je onaj u poluteškoj kategoriji kod Pavela Zhuravleva iz Ukrajine. On je svoj pojas već jednom i obranio, u američkom Springfieldu.

Posljednji MMA prvak kojeg još nismo spomenuli je Marcin Prachnio. Poljak je do naslova došao u možda i najgledanijem FFC meču do sada, kad je nokautirao Tomislava Spahovića. Nažalost, nije ga još branio, budući da svoju karijeru vrlo uspješno gradi u najboljoj azijskoj promociji, ONE FC-u. FFC se može ponositi i činjenicom da od posljednjeg eventa ima i kickboxing prvaka iz prave zemlje tog sporta, Nizozemske. To je Eyevan Danenberg, prvak velter kategorije.

I to nije sve, kada znamo da su vrlo blizu samog vrha promocije i borci iz Armenije tj. Češke (Tigran Movsisyan, Vasil Ducar), Austrije (Leitner), Rumunjske (Doroftei), Njemačke (Wolf), Slovenije (Petje, Chorchyp, Krušić), Švicarske (Maksimović, Šljivar), Italije (Belluardo), Albanije (Veseli), Turske (Abas) i Velike Britanije (Brum), a i američki borci koji su nastupili na FFC eventima su dokazali kako je riječ o vrlo ozbiljnim borcima.

Prvaci još uvijek nedostaju u perolakoj kategoriji kickboxinga te u srednjoj kategoriji MMA-a, ali i kickboxinga i to jedino iz razloga što se nije iskristalizirala konstantna skupina boraca koji bi se mogli natjecati za pojas. No, i te bi kategorije uskoro trebale dobiti svoje prvake. Ovo sve samo dokazuje da možemo biti ponosni time koliko kvalitetnu promociju imamo u našoj blizini te kako dobre borbe možemo gledati. A ne sumnjamo da će sve to postati samo još bolje.

ffc-prvaci

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI