Imamo još jednu medalju! Marko Milun u polufinalu Europskih igara!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.06.2019 16:22h Autor:

Marko Milun

Nakon što je Toni Filipi osigurao medalju u utorak, danas je Hrvatska dobila drugog osvajača odličja boksačkog turnira  na Europskim igrama koje se održavaju u bjeloruskom Minsku. Naš super teškaš Marko Milun je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (5-0) protiv Gruzijca Mikhaela Bakhidzea u četvrtfinalnom dvoboju čime je osigurao medalju.

Milun je sjajno odboksao gotovo dvije runde prije nego što su liječnici prekinuli meč radi posjekotine gruzijskog teškaša. Procjena je bila da se radilo o nenamjernom sudaru glavama. Tada se pristupilo bodovanju onoga što su boksači pružili u ringu u dotadašnjem meču i Milun je uvjerljivo slavio jednoglasnom odlukom. Sada ga u polufinalu čeka borba za prolaz među dva, a bronca mu je već osigurana i spremljena u džep.

Boksač BK Leonardo se od početka meča nametnuo kao tehnički bolji boksač, no nije mu bilo lako protiv puno težeg Bakhidzea. Gruzijac je išao prema naprijed opstruirajući borbu i tražeći klinč. Kao puno lakši boksač u ringu Milunu je upravo takve situacije izbjegavao, kako se fizički ne bi trošio. U konačnici je dobrim kretanjem i brzim udarcima uspio parirati Gruzijcu nekoliko puta dobro poentiravši svojom lijevom rukom. Sve u svemu, bio je to vrlo zreo nastup mladog boksača iz Dicma.

Natjecanje u boksu se nastavlja u petak. Najprije će od 16:00 sati finale tražiti Milun, a zatim u 21:00 sat Toni Filipi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI