Iliću ipak mladi Rus na Megdanu, ali žali “jer bi se rado okušao s Truščekom” (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.04.2018 09:44h Autor:

Aleksandar Ilić

Aleksandar Ilić je ipak dobio novog protivnika u meču koji će se održati za samo tri dana na Megdan III priredbi u Novom Sadu. To je Rus Anrdey Kolosov, koji je pristao uskočiti u ovaj dvoboj koji za ulog treba imati pojas Megdan FC prvaka u srednjoj kategoriji.

22-godišnji Rus u profesionalnoj karijeri ima 4 meča i polovičan uspjeh. Visok je 178 centimetara i do sada se borio u kategoriji do 77 kilograma.

U razgovoru za MMA Novosti, Ilić je kasno sinoć otkrio kako su se stvari izdogađale iz njegove perspektive. Za podatak da mu je originalni protivnik otkazao je saznao iz Facebook statusa hrvatskog borca Ivice Truščeka koji je odbio uskočiti u meč.

“Iskreno da kažem, sjedio sam s prijateljima i spremao sam se za trening jer skidam kilograme. Tada mi je supruga poslala poruku u kojoj je bio Facebook post Ivice Truščeka. Pitala me što je to? Ništa mi nije bilo jasno. U tom trenutku sam odlučio Ivici poslati poruku u inbox i pitati ga što se događa. Nisam znao što se događa. Ivica mi je rekao da ga je organizator Balašević zvao još sinoć i ponudio mu je meč. On ga je odbio zbog razloga koje je naveo. Bila mi je neugodna situacija jer nisam bio upoznat s ničim. Ivicu jako poštujem kao borca”, otkriva Ilić koji ne vjeruje da je njegov originalni protivnik odustao zbog ozljede kako je javljeno iz njegovog tima, nego smatra da neće nastupiti iz nekih drugih razloga.

Ilić je izrazio žaljenje jer Trušček nije pristao na meč, iako poštuje njegove razloge, baš kao i što poštuje najaktivnijeg MMA borca na Balkanu.

“Obećana mi je  zamjena. Ivica je objavio razloge, ne vidi se jednostavno u ovom meču. Ne želim to posebno komentirati jer ne želim zvučati nadobudno. Ivicu cijenim jako, jedan je od realnijih tipova na sceni, mogao je reći da mu nisu odgovarali novci ili da nije imao vremena dovoljno za pripremu… Ali mi je žao što do tog meča nije došlo jer bi se volio okušati protiv njega. U regiji je jedan od najpoznatijih i najiskusnijih boraca…”, tumači Ilić.

Čitav intervju za MMA Novosti pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI