Igor Pokrajac poražen od Blachowicza nakon tri runde sjajne borbe

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.04.2016 21:10h Autor:

Igor Pokrajac i Jan Blachowicz

Spektakularnu borbu prepunu akcije odradili su poluteškaši Igor Pokrajac i Jan Blachowicza, no unatoč sjajnom nastupu, hrvatski borac ipak nije uspio doći do pobjede protiv favoriziranog Poljaka.

Čim je borba krenula vidjelo se da su se ovdje sastala dva borca koji ne misle previše taktizirati, pa je publika od samog početka mogla vidjeti akciju, gdje su borci tražili bradu svog protivnika, odnosno udarac koji bi završio borbu.

Prva runda je tako u stand upu protekla oko dvije minute, kad Blachowicz prvi puta u borbi ruši hrvatskog borca. Nakon pola minute, gdje nije bilo previše akcije, Pokrajac se uspio podići te doći u gornju poziciju gdje drži kontrolu, pa čak i nakon ustajanja, kad pritišće Blachowicza uz rub kaveza i tako kontrolira situaciju do kraja prve runde, koja mu je vjerojatno pripala.

Druga runda ponudila je pravi spektakl, gdje je Blachowicz dva puta Pokrajca bacao u probleme udarcima, no ovaj se nije predavao nego je vraćao istom mjerom. Kad je vidio da je na nogama preopasno, Blachowicz je dva puta i srušio Pokrajca te tako vjerojatno osigurao drugu rundu, do sada najboljih pet minuta ovog eventa.

Treću dionicu je poljski borac ipak odlučio taktizirati te je upotrijebio taktiku s kraja druge runde. Već u prvoj minuti je srušio Pokrajca te na podu bio dovoljno aktivan da ih sudac ne bi ustao na noge. Time si je Blachowicz osigurao pobjedu, koja je kod sva tri suca iznosila 2:1 u rundama.

Šteta za poraz Igora Pokrajca, no moramo priznati kako “The Duke” dugo nije ovako dobro izgledao i sigurno smo da ovo nije njegov jedini ulazak u UFC-ov kavez pri ovom povratku u najjaču svjetsku promociju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI