Igor Pokrajac i Zelg Galešić prošli kroz nekoliko scenarija i najavili ono što bi mogli gledati u okršaju Miočića i Ngannoua

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.01.2018 13:45h Autor:

Pokrajac i Galešić (screenshot)

Već se dugo nije osjetio jedan ovakav ‘hype’ uoči borbe za teškaški naslov. O Stipi Miočiću i Francisu Ngannouu pišu gotovo pa svi sportski orijentirani mediji, ali i oni kojima je primarna neka druga tematika. S približavanjem ovog velikog dvoboja raste i broj stručnih analiza i pogleda na večer u kojoj bi se mogla ispisati povijest.

Definitivno vam preporučujemo da bacite oko na “Inside the Octagon” analizu Dana Hardyja, a ovom vam članku prenosimo poglede naših renomiranih stručnjaka i poznatih lica iz MMA svijeta – Igora Pokrajca i Zelga Galešića.

“Svi su pod velikim dojmom Ngannoua, imaju i zašto biti s obzirom na to što je pokazao u posljednjem meču protiv Overeema, gdje smo vidjeli da je stvarno jak. Ali, Stipe je borac koji se zna boriti defanzivno. To smo vidjeli u meču s Werdumom koji ga je napao, a očekujem i da će Ngannou isto tako napasti. On je jednostavno mora krenuti na njega pošto je izazivač, a Stipe bi mu mogao uzvratiti desnim krošeom, a kada padne dolje, nastaviti s udaranjem”, započeo je Pokrajac analizu u razgovoru za Novu TV.

“The Duke” je ponudio i još jedan mogući rasplet:

“Može ući u njega, uhvatiti ga za nogu, srušiti dolje i nastaviti s ground and poundom”, izjavio je naš proslavljeni borac, a na njegovu se analizu u istom gostovanju nadovezao Galešić:

“Vidjeli smo protiv Curtisa Blaydesa kada je osjetio da mu je ugrožena prednja noga, on je okrenuo u kontragard. Počeo je raditi zadnji direkt, kroše i ‘low kickove’. Kad bi mu krenuo na nogu, izvlačio bi se i uzvraćao aperkatima. Na to će Stipe morati obratiti pažnju. On (Ngannou, op.a.) mijenja pozicije, izmiče napad na nogu, uzvraća udarcima rukom i kickovima. Stipe cijelo vrijeme treba vršiti pritisak, kada mu se dignu laktati, može boksati s njime, može sve, onda je gotova priča. Igor i ja mislimo da je najbolje za Stipu – gurati ga uz ogradu, umarati i rušiti na pod”, zaključio je Zelg te naknadno potvrdio ono s čime se slažu brojne analize, a to je Ngannouova opasnost u prvoj rundi te postojanje upitnika nad onim što donose kasnije faze borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI