I on se uplašio? Maldonado se javno ponudio pa na koncu nije želio prihvatiti meč s Cro Copom!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.12.2016 16:04h Autor:

Cro Cop vs. Maldonado

Prvo se punudio, da bi onda odustao. Bivši UFC borac Fabio Maldonado ipak neće stati nasuprot Mirka Filipovića u nastavku RIZIN-ovog Grand Prixa koji je na rasporedu na samom kraju 2016. godine.

Nakon što je njegov sunarodnjak Wanderlei Silva prije nekoliko dana odustao od nastupa i revanša s Cro Copom što je izazvao internet rat dva legendarna borca, u kombinaciju za zamjenu je ušao i “tvrdi” Brazilac koji se već borio protiv dva Hrvata – i dva puta izgubio. Podsjećamo, Maldonado je rukavice ukrstio i s Igorom Pokrajcem i Stipom Miočićem. Oba puta je iz Octagona izašao pognute glave. Ovaj put je očito odlučio čak niti ne riskirati novi poraz.

Japanski MMA mediji pišu da su čelnici RIZIN-a kontaktirali Maldonada kada su vidjeli da se ovaj javno ponudio uskočiti umjesto Silve. No, Brazilac ipak nije htio prihvatiti dvoboj s Filipovićem, a navodni razlog jest ozljeda usnice. Ostaje nejasno zašto se onda uopće nudio, kada je znao da je ozlijeđen. Ili je ideja bila malo se medijski ispromovirati i dignuti si cijenu za neki budući nastup s obzirom na loše rezultate u posljednje vrijeme.

Brazilac, naime, ima četiri poraza u nizu od čega su dva u UFC-u (Jackson i Anderson), a dva u EFN promociji. Onaj protiv Fedora Emelianenka je žestoko odjeknuo MMA svijetom jer je u tom dvoboju realno trebao pobijediti, no ruski suci su ipak dignuli ruku svojoj legendi. U zadnjem meču je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Mikhaila Mokhnatkina. Trenutačni profesionalni score mu je 22-11.

Čelnicima RIZIN-a je ostalo vrlo malo vremena za pronalazak adekvatne zamjene za Silvu. Tek su tri tjedna, naime ostala do konačnog obračuna i Grand Prixa u Tokiju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI