Hvalevrijedan čin: Pogledajte kako su se Pokrajac, Brestovac i Batinić družili s štićenicima Caritasove kuće (FOTO)

Vijesti iz regije 20.05.2014 11:14h Autor:

Photo by Caritas

Nakon što su štićenici Kuće Trešnjevka izrazili oduševljenje Gloryjevim spektaklom u Zagrebu pod produkcijom Fight Channela, ponajbolji borci FFC-a iznenadili su ih posjetom.

U hvalevrijednoj akciji, Gloryjev teškaš Mladen Brestovac, Hrvat u UFC-u, Igor Pokrajac, i mlada nada FFC-a, Matej Batinić, družili su se sa štićenicima Caritasa i Zagrebačke nadbiskupije u cilju približavanja borilačkih spotova tinejdžerima kao izvrsnog načina rekreacije. Susret je održan u organizaciji Fight Channela i Final Fighta.

Nakon što su borci ekipi otkrili zanimljivosti iz svoje karijere, objasnili razliku između MMA-ja i kickboxinga, tinejdžeri su ih zasuli pitanjima te je druženje nastavljeno u vrlo opuštenoj atmosferi. Mladen im je objasnio zašto ga zovu „The Scorpion Sting“: „Taj su mi nadimak dali još prije šest, sedam godina u Beču jer sam škorpion po horoskopu, a kako sam ljevak, imam jaku lijevu nogu kojom često dovršavam mečeve. Taj moj udarac je simbolično poput uboda škorpiona. Kad udarim lijevom nogom borba završava.“

U druženju s tinejdžerima i borci su se prisjetili kakvi su bili u tim godinama. Dok Igor za sebe tvrdi da nije bio baš neki „partijaner“ i da mu je uvijek bilo važno biti naspavan i odmoran s obzirom da se stalno bavio sportom, Mladen pak kaže da je poput svakog dečka bio pomalo problematičan i da se ni po čemu nije razlikovao od svojih vršnjaka . Volio je druženja s prijateljima i izlaske, a ni markiranje mu nije bilo strano. Najmlađi borac, Matej Batinić, koji je još i sam na fakultetu, najlakše se poistovijetio sa štićenicima Caritasove kuće od kojih ni sam nije puno stariji.

Na kraju su borci svoje nove prijatelje darovali Final Fight majicama što je bilo posebno iznenađenje, a najvrijednije od svega je to što su se sklopila nova prijateljstva.

Djelić atmosfere pogledajte u video prilogu Fight Channela:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI