Hrvatskom treneru dvije i pol godine suspenzije

Vijesti iz regije 26.07.2013 06:53h Autor:

Boks

Boksački trener Kristijan Tepeš proglašen je krivim što je na Prvenstvu Hrvatske u boksu održanom 21. travnja ove godine u Zadru u uzorku urina sportaša Stipana Prtenjače utvrđena zabranjena tvar 4-metil-2-heksanamin i zato mu je zabranjen trenerski rad i suspendiran je sa svih sportskih natjecanja i aktivnosti na dvije i pol godine, objavio je u četvrtak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA), a vijest prenosi HINA.

Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) je utvrdilo da je Tepeš "kao trener potaknuo sportaša na primjenu zabranjene tvari".

Tepeš je u svom očitovanju naveo da je on nabavio sporno sredstvo ne znajući da se razlikuje od istovrsnog sredstva kojeg su ranije koristili te da nije znao niti je mogao znati da taj dodatak prehrani sadrži zabranjenu tvar. Tvrdi da nije imao namjeru poboljšanja sportskog rezultata na natjecanju niti kršenja Pravila za borbu protiv dopinga HZTA-e.

"Kristijan Tepeš nije postupao s dužnom pažnjom budući da je trebao biti svjestan da bez savjetovanja sa stručnom osobom (liječnikom ili nutricionistom) ne može znati da dodatak prehrani, kojeg je sportaš po njegovu poticaju uzimao, sadrži zabranjenu tvar", kaže se u priopćenju HZTA-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI