Hrvatskim boksačima težak ždrijeb na otvaranju Europskog prvenstva u Rumunjskoj!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.03.2017 12:10h Autor:

Screenshot

Hrvatska seniorska boksačka reprezentacija do 22 godine boravi u dalekoj rumonjskoj Braili, gdje se o 22. ožujka održava Europsko prvenstvo. Naša eskadrila broji sedam boksača, tri trenera i suca koji će na ovom prvom u povijesti prvenstvu do 22 godine, pokušati stići do medalje.

Najiskusniji, svakako su bivši viceprvaci svijeta Luka Plantić (75 kg) i Toni Filipi (91 kg), ali se puno očekuje i od ostatka družine, Ivana Prskala (56 kg), Martina Gulana (60 kg), Erika Pijetraja (64 kg), Mihaela Jugovića (69 kg) i Zvonimira Rebolja 81 kg. Dirigentsku palicu u Rumunjskoj držat će Izbornik Leonard Pijetraj, kojem će pomagati treneri reprezentacije Edi Milošević i Tomo Kadić. Uz njih u Braili je još sudac Zvonko Maloseja, a isto tako Hrvatska ima predstavnika u visokom tehničkom osoblju Glavnog tajnika Marka Marovića koji će na ovom Europskom prvenstvu vršiti dužnost zamjenika Supervizora.

Rumunjska je Lijepoj našoj oduvijek bila u dobrom sjećanju. Tamo je 2014. na Europskom seniorskom prvenstvu za žene Anamarija Maršić osvojila brončanu medalju. Vjerujemo kako će i ova mlada reprezentacija sa kvalitetnim stručnim vodstvom doći do uspjeha. Neće imati lagan posao, jer je u Brailu stiglo 196 boksača iz 31 europske zemlje. Službeena vaga je na rasporedu sutra od 7 ujutro, (8 po hrvatskom vremenu),a ždrijeb u 11 sati.

U ponedjeljak je u Rumunjskoj odrađen ždrijeb prvog Europskog prvenstva za seniore do 22 godine. Nakon službene vage sva sedmorica naših boksača saznala su kada i s kim boksaju. Prvi će, i jedini danas, u ring Mihael Jugović (69 kg). Boksa sa osvajačem zlatne medalje na Olimpijskim igrama za mlade Talijanom Vincencom Arrecchia.

“Evo već prvi protivnik vam pokazuje kakav smo ždrijeb dobili. Tu su osvajači svjetskih i europskih medalja, brojni WSB boksači, pa ne možemo reći da će biti jednostavno” – izjavio je Izbornik Leonard Pijetraj u Braili.

U srijedu već boksaju Ivan Prskalo (56 kg), Erik Pijetraj (64 kg) i Zvonimir Rebolj (81 kg). Prskala čeka jaki Turčin Alagas Ali, brončani iz Debrecena ove godine. Erik ide na WSB boksača Talijana Paola De Lerniu, a Rebolj ide na Nizozemca armenskih korijena Artoma Kasparijana. Prekosutra će u ring Toni Filipi (91 kg) i Martin Gulan (60 kg) sa Norvežaninom Torresom. A tek za tri dana će u ring Luka Plantić u srednjoj, kojeg očekuje dvoboj sa Zube Azaoulasem iz Litvanije.  U Rumunjsku je stiglo 198 boksača iz 31 zemlje, a Hrvatska je sa svojih sedam boksača među brojnijim reprezentacijama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI