Hrvatski Vitezovi gusto poraženi uz velike pobjede Poturića i Filipija

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.02.2018 21:30h Autor:

Filipi vs. Russo

Boksački tim Croatian Knight upisao je prvi nastup u WSB ligi, gdje su na gostovanju u Italiji gusto poraženi rezultatom 3:2. Pobjede za hrvatsku momčad upisali su Toni Filipi i Filip Poturić, dok je susret zapravo odlučio neizvjestan meč Alekse Markovića i Vincenza Lizzia.

Susret je otvoren borbom do 48.7 kilograma, gdje smo bili prisiljeni potražiti borca izvan Hrvatske te je za Vitezove nastupio Bjelorus Jevgenij Karmiljčik. On je protiv sebe imao iskusnijeg Federica Serru, koji je to iskoristio te je tehnički sjajnim boksom došao do pobjede čistom odlukom, čime je talijanskoj momčadi donio prednost.

Idući je u ring ušao Filip Poturović iz Nove Gradiške, koji nastupa u kategoriji do 56 kilograma, a protiv sebe je imao Francesca Grandellia. Hrvatski boksač je vrlo hrabro ušao u meč te je odlučio agresivnim pristupom pokušati ostaviti dobar dojam na suce. U tome je i uspio, budući da je prije posljednje runde kod jednog već osigurao pobjedu, dok su dvojica bila na 2:2. Trebao mu je jedan, a svojom je predstavom upravo tog jednog i uvjerio da boduje u njegovu korist te Filip donosi veliki slavlje hrvatskom kutu. Nažalost, ono nije dugo trajalo, budući da Talijani već u idućem meču vode 2:1, nakon što je Paolo Di Lernia nokautirao Ivana Njegača u prvoj rundi.

Ključan meč održan je do 75 kilograma, gdje je Vitezove predstavljao Aleksa Marković iz Srbije, u meču protiv Vincenza Lizzia. Ujedno je to bio i najbolji meč, gdje je publika dobila pet rundi vrhunske boks predstave, u kojoj je pobjeda podijeljenom odlukom otišla na stranu talijanskog boksača. Uistinu je teško bilo presuditi ovo, čak se dobio dojam da je Marković napravio više, no domaći teren je vjerojatno bio ključan faktor. Posljednji meč donio je debi Tonija Filipija, protiv 35-godišnjeg Clementea Russoa, koji je prošle godine savladao njegovog brata Josipa Bepu. Filipi nije dozvolio da ga impresionira to što je Russo već iskusni WSB boksač te je došao do pobjede karijere čistom sudačkom odlukom nakon pet rundi, čime je konačni rezultat bio 3:2 za talijansku momčad.

Idući meč hrvatski boksači imaju za dva tjedna, kada će gostovati u Velikoj Britaniji protiv Lionheartsa, gdje će priliku dobiti jača hrvatska postava, odnosno boksati će se u kategorijama do 52, 60, 69, 81 te preko 91 kilogram. Talijanima ćemo se imati priliku osvetiti tek u šestom kolu, koje se održava u travnju, također s gore spomenutom C2 postavom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI