Hrvatski “UFC doktor” zbog sjajne reakcije dospio u američke medije!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.04.2016 10:56h Autor:

Screenshot

Hrvatski liječnik Vinko Viđak, koji je “pazio” borce na UFC-ovom spektaklu u Zagrebu, je s pravom dospio na naslovnice nekih internetskih borilačkih medija. Razlog je odlična reakcija tijekom teškaškog dvoboja Francisa Ngannoua i Curtisa Bladesa u glavnom dijelu večeri.

Naime, Francuz je potpuno zatvorio desno oko američkog borca, te je bilo jasno da ovaj na njega ne može vidjeti apsolutno ništa. Prije nego što je krenula treća runda, naš liječnik je jasno dao do znanja i sucu i borcu da neće dopustiti da se meč nastavi. Očekivano, borac se s time nije složio, no iznenađuje reakcija suca Kevina Satakija koji je bio na strani Bladesa i koji je htio izignorirati mišljenje Viđaka.

Hrvatski liječnik u tom trenutku ulazi u oktogon i ulazi u raspravu s obojicom te čvrsto drži svoj stav, koji je, opet to ponavljmo, potpuno ispravan. Na koncu je istjerao pravdu te je sudac Sataki ipak prekinuo dvoboj.

Američki mediji hvale Viđaka jer tvrde da upravo ovakve odluke i ispravni stavovi sprječavaju teže ozljede sportaša ili pak tragedije koja se nedavno dogodila u boksačkom meču Nicka Blackwella kada je zbog boksač zbog otekline završio u komi.

Čestitke Viđaku!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI