Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Hrvatski judo savez nagrađen Trofejom Međunarodnog olimpijskog odbora | Fight Site

Hrvatski judo savez nagrađen Trofejom Međunarodnog olimpijskog odbora

Vijesti iz regije 22.12.2015 11:50h Autor:

Izvor: Hrvatski judo savez

Hrvatski judo savez ovih je dana nagrađen Trofejom Međunarodnog olimpijskog odbora za inovativnost u sportu. Do vrijednog se priznanja došlo zahvaljujući projektu pod nazivom “Judo u školama”.

Zahvaljujući ovom projektu, u čak 150 osnovnih škola u Republici Hrvatskoj kao redovna izvanškolska i izvannastavna sportska aktivnost uvjeden je judo, olimpijski sport u kojem hrvatski predstavnici u posljednje vrijeme ostvaruju zapažene rezultate na međunarodnoj sceni.

Kao motiv za pokretanje projekta, koji se sproveo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, navodi se stavljanje juda u funkciju edukativne metode s ciljem, ne samo poboljšanja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti djece, već i povećanja samopouzdanja, stjecanja kontrole i samokontrole, jačanja koncentracije, usvajanja etičkih principa i zdravog načina života te s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja u školi ili na ulici.

Poticaj organiziranome pristupu uvođenja ovog atraktivnog borilačkog sporta u osnovne škole dao je Hrvatski školski sportski savez, s kojim je Hrvatski judo savez uspješno održao već dva školska prvenstva Hrvatske u judu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI