Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Hrvatski borci najavljuju prvu utakmicu SP-a u Brazilu | Fight Site

Hrvatski borci najavljuju prvu utakmicu SP-a u Brazilu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.06.2014 21:35h Autor:

Svjetsko nogometno prvenstvo najveći je sportski događaj na svijetu. No, zanimljivo je vidjeti kako se prema njemu odnose sportaši koji se bave borilačkim sportovima. O prvoj utakmici te i samom nogometu, porazgovarali smo s Mladenom Brestovcem, Antunom Račićem, Mladenom Kujundžićem i Hrvojem Martićem.

Za razliku od borilačkih sportova, nogomet izgleda kao vrlo "mekan" sport. Štoviše, nerijetko se nogometaši previjaju i nakon malog kontakta. Zato je zanimljivo vidjeti kakvo razmišljanje o "najvažnijoj stvari na svijetu".

Neke hrvatske borce upitali smo prate li nogomet i kakav im je stav prema njemu, hoće li pratiti svjetsko prvenstvo tj. koje susrete te na kraju smo ih zatražili da prognoziraju današnji susret Hrvatske i Brazila.

Mladen Brestovac, naš ponajbolji kickboksač rekao je:

"Cijenim nogomet kao što cijenim svaki drugi momčadski sport, iako možda nije tako težak kao neki individualni. Iako moram priznati da što sam stariji sve manje pratim nogomet, pratit ću ovo prvenstvo, no vjerojatno će to biti samo utakmice naše reprezentacije. 
Mislim kako će današnji rezultat biti 1:1"

Sličnog stava je i Antun Račić, naš najbolji borac u lakšim kategorijama. Član dubrovačkog Gladiatora rekao je: 

"Ne pratim nogomet, no volim pogledati kad igra hrvatska reprezentacija, posebno ako je to na europskom ili svjetskom prvenstvu. Ipak, moram priznati da mi ponekad izgleda smiješno kad se neki igrač previja po terenu, onda dođe čovjek sa sprejem, malo pošprica i on je odmah kao nov.
Vjerojatno ću pratiti prvenstvo sve dok Hrvatska bude tamo, a za danas mislim da će biti neriješeno."

Mladen Kujundžić, član riječkog Dynamitea, nije nogometni fan, no hrvatsku reprezentaciju će popratiti:

"Ne pratim nogomet. Pogledati ću utakmice naše reprezentacije i to je to što ću ja vidjeti od svjetskog prvenstva. A za danas mislim kako pobjeđujemo, a gol će zabiti Olić ili Modrić."

A Hrvoje Martić, član FFC-a, koji radi posao "cutmana" na eventima na kojima ne nastupa, ima poseban plan za vrijeme ovog prvenstva:

"Iskreno, nisam neki veliki nogometni fan, velikim dijelom i zbog ovih stvari koje su gore navedene. No, pratit ću utakmice zbog roštilja i pive. U zadnje vrijeme sam bio na strogoj dijeti, pa ću si sad dati oduška.
Mislim kako imamo individualnu kvalitetu, no bit će bitno vidjeti kako djelujemo kao momčad. Vjerujem da možemo izvući pozitivan rezultat danas, a već X bi bio sjajan uspjeh".

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI