Hrvatski borci dobili prve protivnike na Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Vijesti iz regije 01.10.2013 09:55h Autor:

Trening u Brazilu

Nakon što je Hrvatska kickboxing reprezentacija, nakon ukupno 30-ak sati napornog putovanja sretno doputovala u brazilsku Guaraju, naši natjecatelji uspješno su prošli liječničke preglede i vaganje.

"Brazil je ostavio fascinantan dojam na cijelu našu delegaciju, prvo specifičnim građevinama u Sao Paolu u kojem se vidi ogroman nesrazmjer između četvrti u kojima žive bogati i onih siromašnih četvrti, poznatijih kao Favele. Potom smo putem od Sao Paula do Guaruje uživali u prekrasnim brdskim krajolicima koje prekriva gusta prašuma prepuna egzotičnih biljaka specifičnima za Brazil. Naposljetku, po dolasku u Guaruju (za koju službene brojke govore da ima oko 300 000 stanovnika, a realno ih ima preko 600 000), i u naš hotel Ilhas Da Grecia, koji je smješten blizu dvorane u kojoj će se održavati kvalifikacijske borbe svakodnevno posjećujemo stotinjak metara udaljenu 20-kilometarsku pješčanu plažu. U ovo doba u Brazilu tek počinje kalendarsko ljeto i vrijeme nam nije naklonjeno ali unatoč tomu cijeli stručni stožer i vodstvo puta kupaju se u Atlantiku", glase dojmovi Marka Žaje iz Brazila.

30. rujna određen je i ždrijeb te možemo zaključiti da su naši reprezentativci, unatoč brojnoj (preko 500 natjecatelja iz 50 zemalja iz cijeloga svijeta) i kvalitetnoj konkurenciji prošli vrlo dobro te su u prvim kolima izbjegli glavne nositelje.

U eliminacijskim borbama koje su na rasporedu u utorak početkom u 10.00 ujutro po lokalnom vremenu, u ring će izaći devet (od ukupno 18) naših natjecatelja.

U borbama šesnaestine finala nastupaju sljedeći hrvatski borci:

LOW KICK:

MUŠKI:
Ivan Zidar (63,5 kg) protiv Rauna Smaugulova (Kazahstan)
Mate Rudan (67 kg) protiv Miroslava Madzina (Slovačka)
Luka Tomić (71 kg) bori se protiv Rene Tarifa (Kanada)
Anđelko Rebić (75 kg) protiv Lukasza Rambalskog (Poljska)

ŽENE:
Antonela Begonja (56 kg) protiv Doris Kohler (Austrija)

K1 DISCIPLINA:

MUŠKI:
Tihomir Vranjić (71 kg) protiv Codie Haira (Novi Zeland)
Domagoj Buhinjak (81 kg) protiv Valerio Massija (Italija)
Marko Vidović (91 kg) protiv Mattie Faraonija (Italija)
Stipe Stipetić (+91 kg) protiv Michala Turynskog (Poljska)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI