Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Hrvatski boksački savez izdao priopćenje i doživotno suspendirao Lončara! | Fight Site

Hrvatski boksački savez izdao priopćenje i doživotno suspendirao Lončara!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.10.2014 09:26h Autor:

Screenshot

Povodom teškog incidenta na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Zagrebu, a na kojem je hrvatski boksač Vido Lončar napao suca Hrvatski boksački savez izdao je službeno priopćenje.

Podsjećamo da je Lončar poražen u drugoj rundi tehničkim nokautom jer mu je sudac u ringu tri puta brojao. S tom se odlukom nije mogao pomiriti te je prije proglašenja pobjednika udario suca, srušio ga na pod, a potom uputio još par udaraca. Poljskom sucu Macieju Dziurgotu slomljeno je rebro, Lončar je potom priveden, a Hrvatski boksački savez ga je doživotno suspendirao.

Tim povodom HBS je izdao i službeno priopćenje.

"Hrvatski boksački savez se duboko ispričava svima u Hrvatskoj, hrvatskom sportu i Gradu Zagrebu zbog nedopustivog incidenta koji je napravio naš boksač Vido Lončar napavši i teškog ozlijedivši suca Macieja Dziurgota iz Poljske tijekom mečeva Europskog boksačkog prvenstva za juniore u Zagrebu.

Ovim se putem ujedno duboko ispričavamo Svjetskoj boksačkoj organizaciji – AIBA i Europskoj boksačkoj organizaciji – EUBC, Međunarodnom olimpijskom odboru, Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu obrazovanja i sporta te Uredu za obrazovanje i sport Grada Zagreba zbog brutalnog napada na službenu osobu od strane hrvatskog boksačkog reprezentativca i štete koju je svojim činom prouzročio.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza na hitnoj je sjednici donio odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa za boksača Vidu Lončara. Također, Izvršni odbor je do završetka istrage suspendirao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring.

Ovim putem ispričavamo se svima koji su u bilo kojem obliku povrijeđeni nastupom Vide Lončara i njegovim nesportskim postupcima. Ujedno, duboko se ispričavamo obitelji boksačkog suca Macieja Dziurgota koji se i dalje nalazi u bolnici. Vido Lončar se nalazi u pritvoru te vjerujemo da će institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao.

Nažalost, Vido Lončar je prouzročio nepopravljivu štetu Hrvatskom boksačkom savezu, hrvatskom sportu, Gradu Zagrebu te hrvatskom stanovništvu i svim ljubiteljima ovog olimpijskog sporta svojim činom na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Zagrebu.

Primite još jednom naše iskreno žaljenje.", stoji u priopćenju Hrvatskog boksačkog saveza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI