Hrvatska MMA liga dobila finaliste, Peraku protivnik ponovno odustao (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.09.2013 08:46h Autor:

Photo by Milan Krušič

Nakon ljetne pauze dvorana Cibona je u subotu ugostila polufinalne mečeve Hrvatske MMA lige u kojima je zagrebačka publika mogla vidjeti mnogo zanimljivih poteza, očikivanih i manje očekivanih ishoda.

Spomenimo odmah na početku da je dubrovački borac i prvi favorit kategorije do 93 kg, Kristijan Perak još jednom uzalud odrađivao pripreme. Nedavno mu je meč u MMA ligi otkazao Alen Zamlić, a sad se slična situacija ponovila i u polufinalu. Tomislav Burec ozlijedio se praktički na dan meča i nije bio u stanju odraditi borbu, a brat Mare Peraka zbog toga nije skrivao svoje razočaranje s obzirom da je cijelo ljeto naporno trenirao.

No, zato se drugo polufinale poluteške divizije odvilo prema očekivanjima te bi se Peraku u finalu trebao suprotstaviti odlični mladi borac UFK Ban, Matej Batinić. On je, naime, u subotu vrlo uvjerljivo slavio protiv Petra Buljana iz Poreča. Nakon očekivane hrvačke dominacije Batinića, zagrebački borac je srušio Buljana na parter, te je prešao u dominantnu poziciju (full mount). Tada je nemoćni borac iz Poreča pod kišom Batinićevih udaraca odlučio tapkati i predati susret. 

Svoj put prema finalu je sinoć prokrčio i prošlogodišnji finalist u diviziji do 84 kilograma i Batinićev klupski kolega Antonio Mijatović. Njegov dvoboj protiv Hrvoja Martića je otišao do konačnog gonga, no suci i nisu imali pretežak posao s obzirom da je Mijatović čitav susret dominirao i bio je puno bolji. Njemu će se u finalu susprotstaviti Bjelovarčanin Zoran Đođ koji je sinoć svladao Mateja Jurinu iz Leon Gyma. Nakon odlične serije točnih i snažnih udaraca Jurini je pukao nos te je sudac u ringu prekinuo susret. 

I u lakoj diviziji do 70 kilograma smo vidjeli više manje očekivane rezultate. Trojanov specijalist za parter Patrick Pereša je u prvom polufinalu polugom na ruku svladao Burhana Ametija, dok je Filip Pejić tehničkim nokautom pobijedio Bandogovog Ivana Vladimira. Pejić je treći finalist koji dolazi iz zagrebačkog UFC Ban čime je klub Bernarda Bana definitivno potvrdio svoju kvalitetu i konstantnu na hrvatskoj MMA sceni.

Polufinala kategorije do 77 kilograma su donijela okršaje različitih stilova. Zdravko Dukić iz zadarskog Bandoga je zasluženo sudačkom odlukom slavio protiv Ante Radmana. Dukić je čitav dvoboj bio puno konkretniji i učinkovitiji, a Radman nikako nije uspijevao u naumu da dvoboj preseli u parter i tamo nekim zahvatom završi dvoboj. Drugo polufinale nam je donijelo pobjedu Lovre Vrkića u meču protiv Zelgovog Tonćija Peruška. Vrkić, inače majstor borbe na parteru, je vrlo vješto već u prvoj rundi završio svog protivnika polugom na ruku što ga je katapultiralo u finale protiv Dukića. 

U diviziji iznad 93 kilograma su slavili Dražen Glavaš i Saša Milinković. Glavaš je u prvom polufinalnom dvoboju vrlo uvjerljivo pobijedio Gorana Željezića. Od samog početka je bilo jasno da će Glavaš pokušati meč zadržati na nogama, a da će član UFK Trešnjevka ići na rušenje i dvoboj na parteru. No, Glavaš je već u prvoj izmjenu uspio plasirati dobru seriju koja je uzdrmala Željezića i zadala mu veliku posjekotinu na lijevoj arkadi. Iako je sudac prekinuo dvoboj da bi se ozljeda pokušala sanirati, daljnji nastavak je opet ponudio veliko krvarenje i meč je konačno prekinut. U drugom polufinalu Saša Milinković je bio prilično uvjerljiv protiv Luke Oršanića. Milinković je iskoristio svoje superiornije hrvanje kako bi čitav meč kontrolirao Oršanića što mu je na kraju donijelo pobjedu.

Spomenimo i prestiege dvoboj između prošlogodišnjeg prvaka u kategoriji do 93 kilograma Bože Mikulića i Mađara Sandora Okrosa. Iako je izgledalo da bi Mikulić posao mogao odraditi vrlo brzo s obzirom na vidljivu superiornost u stojci, Zadranina je glave došla fizička nepripremljenost. Mađar je strpljivo čekao svoju priliku te je nekako uspio preživjeti do druge runde. Tada je srušio iscrpljenog Mikulića na parter, vrlo brzo stigao do dominantne pozicije, a zatim ga je prisilio na predaju "neck crankom". Zadranin je nakon dvoboja bio vidljivo razočaran s obzirom na gotovo dobiven meč u prvoj rundi.

Finalni mečevi MMA lige trebali bi se održati tijekom listopada.

Snimke održanih borbi možete pronaći na portalu gol.hr.

Laka kategorija (do 70 kg):

Patrick Pereša (Trojan Pula) def. Burhana Ametija (Prime Poreč) – Prisiljavanje na predaju (armbar) R1
Filip Pejić (Ban Team) def. Ivana Vladimira (Bandog Zadar) – TKO R1

Velter kategorija (do 77 kg):

Zdravko Dukić (Bandog Zadar) def. Antu Radmana (UFK Novi Zagreb) – Odluka sudaca
Lovre Vrkić (UFK Trešnjevka) def. Tonćija Peruška (Trojan Pula) –  Prisiljavanje na predaju (armbar) R1

Srednja kategorija (do 84 kg):

Zoran Đođ (Proteh Team Bjelovar) def. Mateja Jurina (Leon Gym) – TKO
Antonio Mijatović (Ban Team) def. Hrvoja Martića (Extreme Cro Team) – Odluka sudaca

Poluteška kategorija (do 93 kg):

Matej Batinić (Ban Team) pobijedio Petra Buljana (Prime Poreč) – Prisiljavanje na predaju (udarci) R1
Kristijan Perak (UFC Gladiator) – Tomislav Burec (MMA klub Sv. Ivan Zelina) – nije održana borba zbog ozljede Bureca

Teška kategorija (iznad 93 kg):

Dražen Gavaš (Cromma Gym) pobijedio Gorana Željezića (UFK Trešnjevka) – TKO (prekid zbog posjekotine) R1
Saša Milinković (HK Osijek) pobijedio Luku Oršanić (UFC Trešnjevka) – Odluka sudaca

Prestiege dvoboj:

Sandror Okros (HUN) def. Božo Mikulić (Bandog) – Prisiljavanje na predaju (neck crank) R2

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI