Hrvatska dosad uglavnom uspješna na Europskom prvenstvu za mlađe seniore

Vijesti iz regije 21.04.2018 11:32h Autor:

Gabrijel Veočić (FOTO: Hrvatski boksački savez)

Hrvatska reprezentacija mlađih seniora ovih dana nastupa na Europskom prvenstvu u Italiji. Tamo se pod vodstvom trenera Pere Veočića, izbornika mlađih seniorki Nikole Švalja, te trenera Gorana Ivezića i Kristiana Tepeša uputilo čak 11 hrvatskih boksača i boksačica.

Prvenstvo je počelo 17. travnja i trajat će sve do idućeg četvrtka.

Što se tiče hrvatskih predstavnika, prve pobjede na natjecanju upisali su Gabrijel Veočić (75kg) i Noa Ježek (69kg). Veočić je na bodove s 3:2 svladao Irca Tuckera Kanea, dok je ježek nadmoćno pobijedio Estonca Ljubimova Maksima (5:0).

Dan poslije njih Hrvatska je ubilježila dvije pobjede i dva poraza. Marko Peić u kategoriji do 81 kilograma izgubio je od Talijana Aloma Tyisona 5:0, dok je Lovro Vlajki također poražen čisto od Laurikietisa Erikasa iz Litve. No, za bolji dan pobrinuli su se Josip Biletić (+91kg) i Nikolina Čaćić (57kg). Biletiću je pripala pobjeda u okršaju s Moldavcem Igorom Radionovom, dok je Čačić svladala Viktoriju Matezs iz Mađarske.

Trećeg dana EP za mlađe seniore za većinu je bio slobodan, osim za Veočića i Ježeka koji su nakon uvodnih pobjeda nastavili u istom ritmu. Tako je Ježek u svom drugom nastupu pobijedio Eminija Dona iz Norveške 3:0, a Gabrijel Veočić (75kg) nadmoćno je svladao Španjolca Coyja Bernala Pabla rezultatom 5:0.

Danas su na rasporedu nastupi Josipa Biletića (+91kg), Sare Halimi (60kg) i Noe Ježeka (69kg).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI