Hrvati osvojili tri medalje u Krakowu!

Vijesti iz regije 20.11.2012 10:03h Autor:

Hrvatska reprezentacija u Krakowu

U Poljskoj je u ponedjeljak završilo FILA svjetsko prvenstvo u grapplingu (Gi i No-Gi), pankrationu i amaterskom MMA, a naši reprezentativci uspjeli su osvojiti tri medalje.

Najzadovoljniji svojim nastupom može biti Goran Vidaković koji je uzeo zlato u kategoriji do 92 kilograma u Gi grapplingu. Srebrnu medalju osvojio je Saša Milinković do 100 kilograma u No-gi grapplingu, a brončanu Petar Marijanović do 71 kilogram također u No-Gi grapplingu.

"Ja sam se u prvom kolu borio protiv Francuza koji me izdominirao i pobijedio na "foot lock", on je na kraju ušao u finale i tamo me uvukao u repasaž, pa sam se borio protiv Amerikanca. Njega sam pobijedio an trokut i poslije toga sam imao meč protiv azerbajdžanskog protivnika kojeg sam ugušio s leđa i time osvojio brončanu medalju. U mojoj kategoriji bilo nas je ukupno 14. Bilo je zaista vrlo mnogo natjecatelja iz velikog broja država, a dogodio se i jedan incident u kategoriji do 62 kilograma. Rus koji je očito shvatio da gubi meč udario je šakom u glavu Šveđanina, koji je kasnije i osvojio zlato, pa je naravno došlo do diskvalifikacije", rekao nam je Marijanović.

Hrvatski reprezentativci požalili su nam se na svoj status, ponovno su bili bez sponzora unatoč prilično lijepim rezultatima koje postižu. Jedina reprezentacija bez svoji trenirki bila je upravo naša, a kada se tome doda da natjecatelji moraju kotizaciju, putovanje i smještaj plaćati sami, definitivno zaslužuju veliku pohvalu za svoje uspjehe te se nadamo da će se uskoro pronaći sponzori koji bi im mogli pružiti podršku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI