HRT pokrenuo istragu zbog meča Luke Pupeka!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.02.2017 14:06h Autor:

© G.I. Tepeš

Nakon u najmanju ruku suspektnog i kontroverznog boksačkog meča Luke Pupeka i Jean-Michel Hamilcara, koji se odvio proteklog vikenda u hotelu Westin, a o kojem već nekoliko dana bruji čitava sportska i boksačka javnost, HRT je pokrenuo internu istragu, prenosi Index.hr.

Naime, nakon izravnog prijenosa na HRT-u 2 (subota 22:00) priredbe koju je sponzorirala Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a koji je uživao i sponorstvo Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, boksačka javnost je gotovo jednoglasna u ocjeni da je meč bio namješten, a čitava priča farsa. Oko 80 posto čitatelja Fight Site u našoj anketi tvrdi da je dvoboj namješten, a Hrvatski boksački savez se prilično oštro ogradio od događaja na priredbi nazvavši ih nepodobnima i nepoćudnima.

Zbog iznimno negativnih reakcija javnosti, zbog reakcije institucija koje imaju ugled u tom području (HBS), ali i samog zdravog razuma koji ne pronalazi razlog zašto bi jedan 18-odišnjak s tako skromnim boksačkim iskustvom dobio priliku u izravnom prijenosu na HRT-u, nadzorni odbor HRT-a danas je pozvao Ravnateljstvo HRT-a i glavnog ravnatelja Kazimira Bačića da u roku petnaest dana dostavi detaljnu informaciju o troškovima produkcije i prijenosa boksačke priredbe “Zagreb Boxing Explosion”. Ona mora sadržavati i podatke o broju radnika HRT-a i tehnici koja je bila angažirana na prijenosu priredbe, posebno naglašavajući da traže informaciju radi li se o javnom ili komercijalnom programskom sadržaju.

Također je zatraženo obrazloženje nadležnih urednika o sportskoj vrijednosti i značaju te boksačke priredbe, obzirom na javno objavljene ograde predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza i nekih drugih istaknutih boksačkih djelatnika.  Savez amaterskog boksa preko je znakovito poručio Luki Pupeku da slobodno dođe na državno prvenstvo, ali da nisu sigurni kako će se na njemu provesti.

Inače, Index.hr donosi informaciju kako je Hrvatski savez profesionalnog boksa, koji je zadužen za profesionalni sektor ovog sporta, likvidiran od strane ministarstva financije već duže od godinu dana. A osnivač i čelni čovjek tog saveza je upravo Harry Gorian, promotor sporne priredbe Zagreb Boxing Explosion i promotor mladog Luke Pupeka. Ujedno je Gorian, bio čovjek koji je potpisao priopćenje priredbe u kojem se optužbe o namještanju odbacuju.

NO HRT-a tako posebno upozorava na “novinske napise da se iza organizacije i prijenosa te priredbe kriju privatni interesi organizatora i promotora, a ne javni interesi, kako su utvrđeni Zakonom o HRT-u i Ugovoru sklopljenom između HRT-a i Vlade”. Predloženi zaključak bio je usvojen većinom glasova NO-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI