Hrgoviću, Sepu i Pijetraju uručena priznanja: Ukazalo se i na probleme koji okružuju hrvatski boks (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.09.2016 16:26h Autor:

Uručenje nagrade Filipu Hrgoviću

Filipu Hrgoviću, Hrvoju Sepu, kao i njihovom treneru, Leonardu Pijetraju, uručena su danas priznanja i nagrade za rezultate koje su postigli na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju. U prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba se tako okupilo 50-ak znatiželjnika i predstavnika medija pred kojima su se trener i dvojica olimpijaca zahvalili za nagrade, ali i upozorili na neke probleme s kojima se hrvatski boks, kao i većina sportova, susreću već dugi niz godina.

Početni dio ceremonije pripao je poznatoj glumici, spisateljici i glazbenoj umjetnici, Anji Šovagović Despot, koja nas je uvodnim govorom podsjetila na neka od najvećih boksačkih imena i trenutka koji su obilježili ovaj sport. Sve to je poslužilo kao sjajan uvod u dodjelu koju je čestitkom otvorio predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza, Nenad Ivanković.

Hrgović je za brončanu medalju nagrađen s 20 tisuća kuna, dok je Sepu i Pijetraju pripalo po 10 tisuća. Ivanković je naglasio kako se ovdje radi o skromnim, ali simboličnim nagradama te je zamolio Grad da iskoristi ovaj vjetar u leđa koji su pokrenule Olimpijske igre. Pri tome misleći na ulaganja u ovaj zanemareni sport te ponovno pokretanje nikad dovršenog projekta Boksačkog centra Zagreb. Iz Grada su priznali kako je problem s Centrom daleko od riješene stvari, ali su, kao i puno puta do sada, obećali pružiti svoj maksimum da i ta ideja ugleda svjetlo dana.

dodjela-priznanja-boks

Nakon svega, fokus je napokon prebačen na sportaše zbog kojih smo se i okupili.

“Hvala vam svima što ste došli. Lijepa ekipica se ovdje skupila. Hvala i gradu koji je ovih godina krpao i uvijek bio tu i pomagao. Doduše, to nisu bili uvjeti kakve ima naša svjetska konkurencija. Radilo se i pomagalo se, ali sada bi bio red da se pobrinemo za buduće generacije te im pomognemo s tim Boksačkim centrom Zagreb. Mislim da je zagrebački boks živnuo i da su neke stvari krenule nabolje, ali da ne budem prepozitivan i da se ne umislite, mislim da ste napravili propust nepozivanjem našeg drugog trenera Dalibora Čibarića koji je po meni isto trebao dobiti nagradu”, izjavio je Hrgović.

I drugi hrvatski olimpijac, Hrvoje Sep, se zahvalio na nagradi i poručio kako mu ona puno znači.

“Ja sam nezadovoljstvo svojim rezultatom i boksom već izrazio, a za ovu nagradu Zagrebačkog boksačkog saveza mogu reći kako je za mene velika stvar i ja im se na njoj zahvaljujem”, izjavio je Sep i potvrdio da je pred vratima potpisivanja profesionalnog ugovora te da se nada kako će cijela stvar biti čim prije gotova.

Na današnja priznanja se u razgovoru s Fight Siteom osvrnuo i trener Pijetraj.

“Moje priznanje je medalja, sve ostalo je formalnost. Smatram da nisam obavio posao do kraja jer je samo jedan od njih dvojice uzeo medalju, ali drago mi je što je ovo veliki rezultat za hrvatski boks. Da je jedan uzeo zlato, a drugi medalju bilo kojeg sjaja, e to bi bila velika stvar”, samokritično je poručio Pijetraj pa otkrio tajnu koja leži iza uspjeha boraca iz BK Leonardo – “Fanatičan rad, vjera u sebe i ono što radite!”

Napomenimo kako je uz novčanu nagradu, Hrgović dobio i zanimljiv poklon u vidu kugle koju mu je uručio Nikola Dragaš, najbolji hrvatski te jedan od najboljih svjetskih kuglača svih vremena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI