Hrgovićev promotor potvrdio: “Filip će unutar pet ili šest mečeva napasti svjetski pojas, on je budući šampion!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.09.2018 11:25h Autor:

Filip Hrgović s timom

Svjetski boksački mediji s biranim riječima pišu o Hrgovićevoj pobjedi u zagrebačkoj Areni protiv Amira Mansoura i osvajanju WBC-ovog interkontinentalnog pojasa.

“Predstava je to koja je poslužila kao upozorenje drugima”, stoji u uvodu teksta na uglednom Boxingscene portalu koji piše o impresivnom izdanju Hrgovića u superlativima.

“Pokazao je svoje superiorne kvalitete i svoju moć u rukama što mu je i donijelo prvu veliku titulu. Hrgović, koji sada trenira s Kubancem Pedrom Diazom, je krenuo vrlo jako uzdrmavši Mansoura već u prvoj rundi filigranski točnom desnom rukom. Masakr se nastavio i u drugoj, da bi ‘El Animal’ nastavio dominaciju i u nastavku”, stoji u tekstu koji donosi i izjavu Hrgovićevog promotora Wilfrieda Sauerlanda koji je također bio pored ringa u Areni.

“To je bila vrlo impresivna predstava od strane Filipa. Amir Mansour je dobar boksač i očekivali smo da će Filipu biti jako težak test. Ali ovo pokazuje Filipov pedigre. On je budući prvak svijeta. Vjerujem da može izazvati svjetskog prvaka u pet ili šest narednih mečeva”, izjavio je legendarni promotor.

Njegov sin Nisse Sauerland je dodao:

“Ovo je jedan vrlo poseban talent. Ako pogledate samo nivo konkurencije s kojom se susreo u prvih šest mečeva. S time nema usporedbe u svijetu teškaškog boksa u ovom trenutku. Pojačavat ćemo snagu njegovih protivnika u narednim mečevima. Svi koji su gledali ovaj meč večeras se slažu, ovo je sljedeći svjetski prvak.”

Ugledni boxrec.com nakon pobjede gurnuo je hrvatskog boksača za čak petnaest pozicija u top dvadeset, odnosno na 18. mjesto. Na istoj stranici Hrgović stoji kao deseti najbolji teškaš iz Europe. Nema sumnje da će slično dogoditi i na ostalim rang ljestvicama koje još uvijek nisu osvježene nakon sjajne pobjede brončanog olimpijca iz Rija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI