Hrgovićev pakleni plan za budućnost: “Kada prebijem Joshuu, onda slijedi uzvrat na Maksimiru ili Poljudu”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.04.2018 13:43h Autor:

Filip Hrgović

Kao što smo već imali prilike pisati, Filip Hrgović 8. rujna boksa u Zagrebu, a pred svojom će se publikom najvjerojatnije boriti za neku interkontinentalnu titulu. Prije nego što nastupi u svom rodnom gradu, ‘Hrga’ bi mogao odraditi još dva nastupa – lipanj mu gotovo pa sigurno donosi meč u Njemačkoj, dok je onaj iz svibnja u Saudijskoj Arabiji još uvijek pod upitnikom.

“Što se Saudijske Arabije tiče, ne znam hoće li toga biti. Mislim da ću se boriti samo u lipnju u Njemačkoj, u Münchenu najvjerojatnije. Koliko sam shvatio, bilo je nekih organizacijskih problema za Saudijsku Arabiju, tako da mislim da će se to premjestiti u Moskvu. Mislim da bih mogao uskoro saznati suparnika u Münchenu. Ono što me već sada veseli je nastup u Zagrebu. Vjerujem da se dvorana, koja god ona bila, može solidno ispuniti. Bit će to odlična večer”, rekao je Hrgović u razgovoru sa Sportskim Novostima.

A što se tiče dvorane za nastup u rujnu, tu kandidira nekoliko zagrebačkih lokacija i Filip već ima svog favorita koji bi bio idealan za atmosferu kakvu priželjkuje.

“Iskreno, ne znam detalje. Po meni bi možda Cibonina dvorana bila idealna. To je oko 5.000 gledatelja. Najbolji izbor i najbolja atmosfera, ali štogod oni odluče, neću se petljati. Jedino kako sam čuo, bila bi u igri neka titula, neki interkontinentalni pojas ili tako nešto. U svakom slučaju, meč na 12 rundi.”

S osvajanjem titule, hrvatski teškaš bi zasigurno doživio i novi skok na ljestvici (trenutno 39.), a to bi mu i otvorilo put prema još atraktivnijim mečevima. Tko zna, nadamo se i jednog dana s protivnicima poput prvaka Anthonyja Joshue.

“Poslije ovog posljednjeg Joshuina meča sam dobio dosta poruka u stilu da kad su vidjeli ovo, još su sigurniji da ću ja uzeti naslov jednog dana. Ma gledajte, Joshua nije odradio borbu na svojim maksimalnim sposobnostima, ali svatko tko misli da može, neka uđe s njim u ring i nek’ ga pobijedi. Nije to lako. On nosi pojaseve, trpi enorman pritisak, s kojim se super nosi. Po meni je odradio odlično taktički, tek je mogao malo više ‘baciti ruke’. Opet, po meni”, objasnio je Hrgović pa za kraj razgovora sa Sportskim novostima najavio da iskorak na najvišu scenu neće označiti kraj njegovim nastupima na hrvatskom tlu:

“Jedino, pazi… kada prebijem Joshuu, onda uzvrat ide na Poljud ili na Maksimir. I to je to! Jedino što moraju dotad napraviti maksimirski stadion da izgleda lijepo.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI